ABD, Ukraynalı askerlere Oklahoma'da Patriot kullanma eğitimi verecek

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, gelecek hafta Oklahoma eyaletinde yer alan Fort Sill Üssü'nde Patriot hava savunma sistemleri için Ukraynalı askerlere eğitim vermeye başlayacaklarını duyurdu.

ABD, Ukraynalı askerlere Oklahoma'da Patriot kullanma eğitimi verecek
ABD, Ukraynalı askerlere Oklahoma'da Patriot kullanma eğitimi verecek
GİRİŞ 11.01.2023 00:41 GÜNCELLEME 11.01.2023 00:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD, yeterli askeri yardımı yapmayarak yaklaşık bir yıldır süren Ukrayna-Rusya savaşını kontrollü bir biçimde uzatıyor. Son olarak Ukraynalı askerlerin ABD’de Patriot hava savunma sistemleri için eğitim alacağı açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı açıklamada, Ukraynalı 90 ila 100 askerin gelecek hafta Oklahoma eyaletinde yer alan Fort Sill Üssü'nde Patriot hava savunma sistemleri için eğitim almaya başlayacaklarını ifade etti.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder

"UKRAYNA'NIN HAVA SAVUNMA YETENEKLERİNE KATKIDA BULUNACAK"

Eğitimin birkaç ay devam edeceğini vurgulayan Ryder, "Patriot bir kez sahaya sürüldükten sonra Ukrayna'nın hava savunma yeteneklerine katkıda bulunacak ve Ukrayna halkının Rusya'nın devam eden hava saldırılarına karşı kendilerini savunması için başka bir yetenek sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Avrupa'daki Ukrayna taburları için önceden duyurulan birleşik silah eğitimi programının da önümüzdeki hafta başlarında başlayacağını belirten Ryder, Almanya'nın Ukrayna'ya göndermeyi taahhüt ettiği Patriot sistemiyle ilgili eğitim konusunda ise henüz bilgisi olmadığını aktardı.

ABD, 21 Aralık'ta, Almanya ise 5 Ocak’ta Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi vereceğini açıklamıştı.

Rusya'dan Harkiv'e füze saldırısı: 2 ölüRusya'dan Harkiv'e füze saldırısı: 2 ölü

Son dakika... Rusya'dan intikam saldırısı: 600 asker öldürüldü! Ukrayna'dan açıklama geldiSon dakika... Rusya'dan intikam saldırısı: 600 asker öldürüldü! Ukrayna'dan açıklama geldi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Duyanda envanterindeki en stratejik silahı veriyor sanacak koskoca Rusya patriot gibi 40 yıl öncesine ait bir teknoloji karşısında çaresiz kalacak değil mutlaka cevabını verecektir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    namussuzluğa bakarmısınız.müttefiki Türkiyeye vermez ama ukraynaya verir
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yıl sonramı veriyorsunuz en başta verseydinizya
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika katili Avrupayi rusyayi iyi oyuna getirdi iyi silah satiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü