Prens Harry'nin tartışmalı anı kitabı "Spare" satışa çıktı

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry'nin tartışmalara yol açan "Spare" adlı anı kitabı raflardaki yerini aldı.

Prens Harry'nin tartışmalı anı kitabı "Spare" satışa çıktı
Prens Harry'nin tartışmalı anı kitabı "Spare" satışa çıktı
GİRİŞ 10.01.2023 21:16 GÜNCELLEME 10.01.2023 21:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başkent Londra'daki bazı kitapçılar, Prens Harry'nin kitabı satışa çıktıktan sonra talebi karşılamak için gece yarısı açıldı.

Kitabı en erken satın alanlardan olmak isteyenler, başkent Londra'daki Victoria istasyonundaki kitapçıda sıraya girdi.

İngiltere'deki kitapçı zinciri Waterstones, Prens Harry'nin kitabının "10 yıldır en büyük ön sipariş kitaplarından biri olduğunu" belirtti.

Taliban'dan Prens Harry'nin kitabında yer alan ifadelere tepkiTaliban'dan Prens Harry'nin kitabında yer alan ifadelere tepki

İngilizcenin dışında 15 dilde yayımlanan kitaba, dünya çapında büyük talep olduğu biliniyor.

Prens Harry, kitabında Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve utanç duymadığını yazdıPrens Harry, kitabında Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve utanç duymadığını yazdı

Prens Harry'nin kitabı ülkenin gündemine oturdu

Prens Harry'nin merakla beklenen anı kitabı, 10 Ocak'taki yayın tarihinden önce İspanya'da "yanlışlıkla" satışa sunulmasının ardından kitaptan bazı bölümler basına konu olmuştu.

İlk olarak İngiliz The Guardian gazetesi kitaptan bazı bölümleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Kitabında ağabeyi Prens William'ı kendisine fiziksel saldırıda bulunmakla suçlayan Harry, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünü ilk kez BBC'nin sayfasından öğrendiğini yazmış ve eşi Meghan Markle ile tanışmadan önce "bağnaz" olduğunu belirtmişti. 

Prens Harry, kitabındaki bir bölümde ise Afganistan'da görev yaptığı döneme ilişkin anılarına yer vermiş ve "Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan utanç duymadığını" dile getirmişti.

Özellikle Prens Harry'nin Afganistan'la ilgili ifadeleri hem kendi ülkesi İngiltere'de farklı kesimler tarafından hem de Afganistan'da Taliban yetkililerinden büyük tepki toplamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    SERİ KATİL bir gün gelirde afganlarda sizin ülkenizi işgal eder ve onlara yaptığınız sizlerin başına gelir inşAllah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah kafasına sıkarlar
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere'nin sonu çok feci olacak inşaAllah. Orta çağ yönetim biçimi ile 14 ülkeyi sömürüyor olması çöküşüne işaret. Paparaziler ile uyutulan halklar gün gelir ayaklanır o zaman görürüz kitap yazmaları o zaman görürüz Afgan'ları öldürmeyi. Yaşasın cehennem zalimler için.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya