Senegal'deki otobüs kazasında ölü sayısı 41'e çıktı

Senegal'in güneybatısında 8 Ocak'ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Senegal'deki otobüs kazasında ölü sayısı 41'e çıktı
Senegal'deki otobüs kazasında ölü sayısı 41'e çıktı
GİRİŞ 12.01.2023 02:37 GÜNCELLEME 12.01.2023 03:23

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, başkent Dakar'a 250 kilometre mesafedeki Kaffrine kenti yakınlarında pazar günü iki otobüsün çarpışması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 41'e ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, 99 yaralının tedavilerinin de devam ettiği aktarıldı. Kazanın ardından ölü sayısı 38 olarak açıklanmıştı. Kaza haberinin ardından ülkede 10 Ocak'tan başlayarak 3 gün ulusal yas ilan edilmişti.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜSLERİN GECE ÇALIŞMASI YASAKLANDI

Kamuoyunda yol güvenliği konusunda ciddi tartışmalara neden olan kaza sonrası hükümet bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmişti. Buna göre, şehirler arası yolcu ve mal taşıyan otobüslerin saat 23.00 ile 05.00 arasında çalışması yasaklanmış ve 2. el lastik ithalatı durdurulmuştu.

Resmi rakamlara göre, 17 milyon nüfuslu Senegal'de her yıl yaklaşık 700 kişi trafik kazalarında yaşamını yitiriyor ve kazaların yüzde 90'ı insan hatasından kaynaklanıyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu