Azerbaycan'dan kritik 'İsrail' hamlesi!

Azerbaycan, ikili ilişkilerin 30 yıldır devam ettiği İsrail'e ilk büyükelçisini atadı.

Azerbaycan'dan kritik 'İsrail' hamlesi!
Azerbaycan'dan kritik 'İsrail' hamlesi!
GİRİŞ 12.01.2023 06:28 GÜNCELLEME 12.01.2023 06:28
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Azerbaycan, sınır komşusu İran'la yaşanan gerginliğin gölgesinde, ikili ilişkilerin 30 yıldır devam ettiği İsrail'e ilk büyükelçisini atadı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev çarşamba günü, daha önce dışişleri ve eğitim bakanlıklarında görev alan Muhtar Memedov'u İsrail Büyükelçisi olarak atadığı cumhurbaşkanlığı kararnamesini imzaladı.

1990'lı yıllardan beri Azerbaycan başkenti Bakü'de elçilik bulunduran İsrail, Ermenistan ile Dağlık Karabağ konusunda yaşanan anlaşmazlıkta Azerbaycan'a diplomatik destek veriyor.

İsrail'in petrol ithalatının yüzde 40'ı Azerbaycan tarafından karşılanıyor. Cumhurbaşkanı Aliyev ile İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu, sürekli olarak iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri vurguluyor.

İsrail'deki Azerbaycan Büyükelçiliği, yabancı delegasyonların çoğunluğunun bulunduğu Tel Aviv kentinde yer alacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan gidip israille işbirliği yapıyor üstelik iran ve türkiyeye yakın bir bölgede sonra da diyor ki iran niye ermenistan tarafına geçti!!
    Cevapla
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    İran her zaman Ermenileri tuttu bu durum sonuç
    Cevapla
  • Ömer kose 1 yıl önce Şikayet Et
    İran işgal ettiği guneyazarbaycan topraklarından çekilsin 40 milyon azarbaycan türkü vataninla birleşsin
    Cevapla
  • PAŞA 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaza gelmeyin Azerbeycan Türk’tür Türk kalacak bizde büyükelçi atıyoruz bu İsrail’i sevdiğimiz anlamına gelmez Zamanı geldiğinde Kudüs’ün hesabınızda sorarız ozaman Azerbaycan’da hardalının yanında olur bundan kimse şüphe duymasın aramıza fitne sokmaya çalışmayın Azerbeycan daha dün esaretten kurtarılmış biz Karabağ’dan önce Azerbaycan’a ne verdik hangi desteği çıktık boraltanın utancını daha üzerimizden atamadık kimse Azerbaycan’a laf söylemeye hakkı yoktur evet yıllarca bizi ayırdılar bırakınşimdi kucaklaşalım şunu bilinki bundan sonra dünya düzeni değişmiştir türlerde bu düzende en güçlü bir şekilde yerini almıştır sahada güçlenecekti varolsun turan kahrolsun çekemeyenler
    Cevapla
  • israil 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistin ihanetini unutmadik, filistinliler zaten arap degil Yunan irkindan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Azərbaycan kötüleyenleri goruyorum. Aynen Türkiyede yangin cikan zaman Fikistinliler yardima geldi haklisiniz. Digerlerini saymiyorum zaten...
    Cevapla
  • Naci 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun Siyonist Rejim ve dostları!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!