KKTC'de sürpriz gelişme: Serdar Denktaş'tan cumhurbaşkanlığına aday olma sinyali

Bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'a danışmanlık yapan Prof. Dr. Ata Atun, kurucu liderin oğlu Serdar Denktaş'ın cumhurbaşkanlığına aday olma ihtimalini Haber7'ye değerlendirdi.

KKTC'de sürpriz gelişme: Serdar Denktaş'tan cumhurbaşkanlığına aday olma sinyali
KKTC'de sürpriz gelişme: Serdar Denktaş'tan cumhurbaşkanlığına aday olma sinyali
GİRİŞ 13.01.2023 18:07 GÜNCELLEME 13.01.2023 18:56
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarihinde milletvekilliği, maliye bakanlığı, dışişleri bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerini yapan Serdar Denktaş, KKTC'de çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs'ın kurucu lideri merhum Rauf Denktaş'ın oğlu olan Serdar Denktaş, Kıbrıs Postası'nın televizyon kanalıyla yaptığı röportajda, sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğinin sinyalini verdi. Denktaş, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için örgütlenme çalışmalarım var" diye konuştu.

Serdar Denktaş

ATA ATUN: BU ADAYLIK TÜRKİYE-KKTC İLİŞKİŞLERİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMEZ

Serdar Denktaş'ın Cumhurbaşkanlığı çıkışını yorumlayan Haber7 yazarı Prof. Dr. Ata Atun, Kuzey Kıbrıs'ın gündeminde olan konuyu tüm hatlarıyla değerlendirdi.

Bir dönem Rauf Denktaş'ın danışmanlığını yapmış olan Atun, Serdar Denktaş'ın aday olabileceğini ifade etti.

Haber7 yazarı Prof. Dr. Ata Atun

KKTC'nin akil insanlarından Ata Atun, Serdar Denktaş'ın olası Cumhurbaşkanlığı adaylığını ve bir gün KKTC Cumhurbaşkanı olması halinde Türkiye'yle olan ilişkilerin ne yönde seyredeceğini şu sözlerle anlattı:

"Serdar Denktaş 'Aday olacağım' diyor. Evet... KKTC-Türkiye ilişkilerini olumsuz yönde etkilemez. Serdar Bey çok akıllı ve deneyimli bir kişidir. Yıllarca Başbakan Yardımcılığı görevi ve parti liderliği yaptı. 1983'lerden beri milletvekilliği görevinde bulunmuştur. Olayları, yaşananları çok iyi biliyor. Babası da bunda çok önemli bir faktördür. Kendine özgü siyasi düşünceleri ve hedefleri olan birisi. Ama bu hedef Türkiye-KKTC ilişkilerini bozar mı? Hayır bozmaz. Bundan ben eminim. Bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Babasının yolundan gideceğini düşünüyorum."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 31
  • KAYSICI BABA. 1 yıl önce Şikayet Et
    Oğul Denktaş Cuhurbaşkanlığı adayı veya seçilmiş bir kktc cuhurbaşkanı Ana vatanıyla olumsuz ilişkiler yaşaması, doğasına aykırı bir şey. Doğup böyüdüğü ailesi ve bu günlere kadar yaşadığı yaşıyacağı hayat denemesine rağmen Devlet geleneğin içinden gelen biri olarak ne olursa olsun Ana vatanı Türkiye ile çelişkili bir duruma düşme ihtimali çok ama çok zor . Oğul Denktaş,la iligili böyle savsataları düşünmek bile istemiyorum, Başarılarının devamını dilerim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ha kılıçdaroğlu ha bu, ikiside aynı çizgi...
    Cevapla
  • Olur 1 yıl önce Şikayet Et
    Masonsa neden olmasın?
    Cevapla
  • Olmaaazzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    istemiyrukk
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    genelde bu top sakallı lar , sıkıntılı tipler oluyor, bundan bişi olma gibi geldi bana
    Cevapla
  • altan 1 yıl önce Şikayet Et
    Top sakallı Atun Hocamız istikamette bir adamdır, her topsakallıyı hain, her sakallı hoca zannetme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!