Miçotakis: Türkiye bir gece ansızın acı gerçeğin içine düşebilir

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin "provokasyon çılgınlığı" içinde olduğunu iddia ederek, "Bir gece ansızın geleceklerini haykıranlar, bir gece uyanıp ansızın acı gerçeğin içine düşebilir" dedi.

GİRİŞ 14.01.2023 19:19 GÜNCELLEME 15.01.2023 09:56
Bu Habere 484 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Gümülcine Konser Salonu'nda düzenlenen partisinin etkinliğinde yaptığı konuşmada Türkiye'ye mesajlar gönderdi.

Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin "provokasyon çılgınlığı" içinde hareket ettiğini ileri sürerek, "Ancak Ankara sesini yükselttikçe, sonunda uluslararası izolasyona daha fazla gömülecektir. Hiç kimse, hiç kimse tarihi yeniden yazamaz ya da coğrafyayı yeniden çizemez" dedi.

"LOZAN ANTLAŞMASI'NA SADIK KALIYORUZ"

Miçotakis, ülkesinin "saldırganlığa" karşı çıktığını, uluslararası hukuka ve Lozan Barış Antlaşması'na "sadık" kaldığını savundu.

Tehditlere karşı "kapalı" olduklarını belirten Miçotakis, "Ancak onları her zaman verimli temaslara açık tutuyoruz. Başka bir deyişle, biz barış, sorumluluk ve meşruiyet için bir gücüz ve öyle kalacağız" ifadelerini kullandı.

"MANTIKSIZ OLANLA DİYALOG OLMAZ"

Miçotakis, "Diyaloğa her zaman hazır olduklarını, mantıksız olanla diyalog olmayacağını" belirterek, "Bir gece ansızın geleceklerini haykırdıkları sürece, sadece bir gece uyanıp aniden sert gerçekliğe inebileceklerini düşünmelidirler" diye konuştu.

Miçotakis, "ulusal ve Avrupa sınırlarını" korunmaya devam edeceklerini söyledi.

Miçotakis'in 'Batı Trakya' ziyaretine tepkiMiçotakis'in 'Batı Trakya' ziyaretine tepki

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 484
  • Mehmet YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kumda oynamaya devam et miço
    Cevapla
  • Muttaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar şimdi böyle, bir de ellerine F-35 geçtiğinde küstahlıklarından hiç geçilmez. Hatta onunla kalsa iyi, muhtemelen bazı konularda beklettikleri adımları atabilirler (12 mil vb gibi). İnşaallah o zamana kadar MMU hizmete hazır hale gelebilir.
    Cevapla
  • 0202 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle şu seçimi içimizdeki hainlere rahmen alalım sıra sanada gelecek az sabır miço
    Cevapla
  • Cml 1 yıl önce Şikayet Et
    Mause miço seni. Sen kumda oynamaya dewam et. Boş konuşma.
    Cevapla
  • Ayşe Nur 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen lozana devam et çünkü senin krallığın daha 72 de bitti kafan 50 sene geride durmuş , bu güne ayarlayabilene aşk olsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü