İran'da doğal gaz krizi: Halkı açık açık uyardılar

İran'da doğal gaz arzındaki sıkıntı nedeniyle bazı eyaletlerde devlet daireleri tatil yoluna gitti. Başkent Tahran'da ise, valilik, kamu çalışanlarına "Daha kalın kıyafetler giyin, kaloriferler yakılmayacak" uyarısı yaptı.

GİRİŞ 15.01.2023 15:05 GÜNCELLEME 15.01.2023 15:13
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İran'da 5 eyalette devlet daireleri, okullar ve üniversiteler doğal gaz arzında yaşanan sıkıntı nedeniyle tatil edildi.

"KALIN GİYİNİN" UYARISI

Başkent Tahran'da valilik kamu çalışanlarını uyardı. Uyarıda çalışanlardan, kaloriferler yakılmayacağı için daha kalın kıyafetler giyilmesi istendi.

İRAN, GAZINI ÇIKARMAKTA ZORLANAN ÜLKELERDEN

İran, dünyanın en çok doğal gaz rezervi olan ikinci ülkesi konumunda. Ancak ülkedeki teknik yetersizlikleri nedeni ile gazı çıkarmak, iletmek ve işletmek konusunda aksaklıklar yaşanıyor.

İRAN, EN ÇOK GAZ REZERVİ BULUNAN İKİNCİ ÜLKE

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) 2021 raporuna göre; Rusya 47 trilyon metreküple dünyada kanıtlanmış en fazla doğal gaz rezervine sahip ülkeyken, İran 34 trilyon metreküple ikinci ülke konumunda. 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25
  • hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyaydın anlayacaktın ama neyse
    Cevapla
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizden gaz bekleme İran
    Cevapla
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    İranda gerçekten gaz sorunumu var? Yoksa sorun varmış gibi yapıp gazı keserek ülkemize ambargo mu uyguluyorlar acaba. Malum suriye ile görüşmelerimize karşı çıkışları vardı. Hemen ardından gaz sevki durunca insan istemesede olumsuz düşünüyor.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav bi git. Külahima anlat! Iranin gazi yokmus mus muss....sacmalik!
    Cevapla
  • Alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    İnnedine indallahil İslam Şüphesiz ALLAH cc katında din islamdir açık ve net ayeti celile bu İran sapkinlari sollayan sapkinlardan Rabb'imiz cc vaadini yerine getirecek elbet çok ocaklar sönecek vakit yaklaştı Rabb'im cc cümlemize gerçek manada uyanmayı nasip eylesin Amin
    Cevapla
  • Pars 1 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş Kur'an-ı Kerim Ayetleri Türkçe yazılmaz.Bir de yanlış yazmışsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar