Kongo'da kilisede katliam: 10 ölü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) bir kiliseyi hedef alan bombalı saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kongo'da kilisede katliam: 10 ölü
Kongo'da kilisede katliam: 10 ölü
GİRİŞ 15.01.2023 16:44 GÜNCELLEME 15.01.2023 16:57

KDC Ordu Sözcüsü Anthony Mualushay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Kivu'da bulunan Spak Kilisesi'ndeki bombalı saldırıyı doğrulayarak saldırının Demokratik İttifak Güçleri (ADF) mensuplarınca düzenlenmiş olabileceğini söyledi.

Bölgedeki güvenlik sorumlularından Teğmen Apollo Mwanamboka, saldırıda 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını aktardı.

Görgü tanığı Julius Kasak, patlama sırasında kilisenin yakınlarından geçtiğini belirterek yaralananlara yardım etmek için bazı kişilerin evlerinden kiliseye doğru koştuğuna şahit olduğunu söyledi.

Kilise, Uganda ve KDC sınırından birkaç kilometre uzakta bulunuyor.

Uganda ve KDC'de 1990'ların sonlarından itibaren faaliyet göstermeye başlayan ADF, Uganda Ulusal Kurtuluş Ordusu (NALU), Uganda Müslüman Kurtuluş Ordusu ve Tebliğ Cemaati gibi hareketlerin eski üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

Bölgede, İslam devleti kurmayı amaçladığı ileri sürülen örgütün saldırılarında, 2014'ten bu yana binlerce sivilin öldüğü, 100 binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı