İsveçli savcı skandal görüntülere soruşturma açmadı

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG destekçisi bir grubun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemine ilişkin savcı Lucas Eriksson soruşturma başlatmadı.

GİRİŞ 16.01.2023 17:00 GÜNCELLEME 16.01.2023 17:06
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

İsveç'te başkent Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı. Skandal görüntülere Türkiye'den tepki yağmış Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonuna ilişkin soruşturma başlatmıştı.

NATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılarNATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılar

PKK'lıların eylemine ilişkin Stockholm Başsavcısı Lucas Eriksson kararını verdi. İsveç gazetesi Aftonbladet'e konuşan Eriksson, yapılanların İsveç yasalarına aykırı olmadığını söyledi.

HAKARET YOKMUŞ!

Savcı Eriksson, "Dosya masama hakaret diye geldi, ancak ben hakaret teşkil edecek ağırlıkta bir şey göremedim. Bu yüzden de bir ön soruşturma başlatmama kararı aldım" dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, eylem hakkında "NATO üyeliği başvurusuna karşı sabotaj olarak tasarlandı" demişti.

Finlandiya ve İsveç, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından mayısta NATO üyeliği için başvuru yapmıştı. Türkiye, iki kuzey ülkesinin Ankara'nın terör örgütü olarak tanımladığı gruplara tolerans gösterdiğini belirterek, üyeliğe şerh düşmüştü. 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 134
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Onların hakkından ,Putin gelsin. Böyle hain devletlere ve insanlara Mehmetçik yardım edemez.
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu isvec ile tüm ilişkileri keseceksin büyük elçilerini sınır dışı edecen.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    isveç devleti tam bir terörist devleti olmuş nokta
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Kininizde bogulacaksiniz lanet olsun size. Ne yaparsanız yapın REİS 2023 De başımızda olacak.
    Cevapla
  • Mahmutmu Diyem. 1 yıl önce Şikayet Et
    Yargıç bizdeki adaletin aynısını uygulamıș, adli kontrol șartıylan serbest bırakmıș. Katil sucsuz yere bir kișiyi öldürüyor 4 kișiyi yaralıyor, adli kontrol șartıylan serbest bırakılıyor, Hz. Omar adaleti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız