NATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılar

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te, terör örgütü sempatizanları bir alçaklığa imza atarak belediye binasının karşısına kurdukları mekanizmayla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini astı.

GİRİŞ 12.01.2023 16:41 GÜNCELLEME 12.01.2023 17:58
Bu Habere 309 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, NATO üyeliği için terör örgütleriyle mücadele şartı koyduğu İsveç'te büyük bir alçaklığa imza atıldı. Terör örgütü sempatizanlarının sürekli gösteri ve yürüyüş yaptığı başkent Stockholm'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili rezil görüntüler sosyal medyaya yansıdı.

İsveç'te yapılan alçaklığa hükümetten çok sayıda isim tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

ERDOĞAN'IN MAKETİNİ ASTILAR

Stockholm'da terör örgütü PKK sempatizanları belediye binasının karşısına bir mekanizma koyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini astı. Terör sempatizanları çektikleri bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. İsveç güvenlik görevlilerinin müdahale etmediği rezil eylem büyük tepki topladı. 

HÜKÜMET KANADINDAN SERT TEPKİ

İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik gerçekleştirilen alçaklığa İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki geldi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsveç'te terör örgütü PKK'nın üyeleri tarafından Türkiye'nin ve demokratik olarak seçilmiş cumhurbaşkanının hedef alınmasını en güçlü şekilde kınıyoruz. İsveç makamlarını daha fazla gecikmeden terör örgütlerine karşı gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. PKK'lı teröristin Stockholm'ün göbeğinde İsveç hükümetine kafa tutabilmesi, İsveç makamlarının son günlerde iddia ettikleri gibi teröre karşı gerekli adımları atmadıklarının kanıtıdır." dedi.

İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin de açıklama yapan Altun "İsveç'in, Türkiye'nin 70 yıldır üyesi olduğu NATO'ya katılmak için Madrid'de verdiği sözleri tutması gerekiyor. Türkiye'nin bu konuda taviz vermesini beklemek abes olur." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. İsveç'teki skandala tepki gösteren Kalın, "İsveç’in başkenti Stockholm’de Cumhurbaşkanımız aleyhine yapılan iğrenç ve menfur eylemi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Tepkimizi ve beklentimizi İsveç makamlarına ilettik. Somut adım atmaları hukukun ve yaptığımız anlaşmanın gereğidir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "İsveç'in başkenti Stockholm'da terör örgütü PKK yandaşlarının düzenledikleri eylemde Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin hedef alınmasını lanetliyoruz. İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez!" açıklamasında bulundu.

DAHA ÖNCE DE ERDOĞAN'IN KAFASINA SİLAH DAYAYAN PANKART ASMIŞLARDI

İsveç'i adeta Kandil'e çeviren terör örgütü yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak gerçekleştirdiği ilk alçaklık bu değil. PKK'lı terörist sevicilerin rahatça yürüyüşler düzenlediği, PKK paçavralarını salladığı ve bebek katili Öcalan posterlerinin açıldığı İsveç'in yanı sıra diğer Avrupa Birliği ülkelerinde de benzer yönde çirkin manzaralar yaşanmıştı. 2017 yılında İsviçre'de Türkiye aleyhine protesto yapan terör sempatizanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğrultulmuş bir silah görseli ve 'Erdoğan'ı öldürün' yazılı pankart asmışlardı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 309
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda besledikleri elleri ısıracak itler,dur baklım daha,izin vermeyin bu ikiyüzlü batıllara,sonu bizim için şehadette olsa
    Cevapla
  • Gurbet 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvec'li politikacilar teröristlerin tehditleri altinda korkudan hic bir sey yapamiyorlar. Onlari sevdiklerinden dolayi desteklemiyorlar.
    Cevapla
  • Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür varsa yiyen gelsin.Bizler buradayız oyle boşa hava atmayın it sürüleri
    Cevapla
  • SanliAkinciGeliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Viyanada yarim kalan isimizi Isvec ve Norvecte tamamlamadikca bu necip millete ne icimizdeki yanasma kripto munafiklar rahat verecek ne de vatan sinirlari disindaki kafirler!!!! O giden sanli akinci ne gun doner yurduna bu isi bitirmek icin, iste orasi maalesef mechul....
    Cevapla
  • ÜLKÜCÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya inşaallah finlandiya ve isveçi vurur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü