Wagner'den bir üst düzey üye Norveç'e sığınma talebinde bulundu

Rus askeri şirketi Wagner'in üst düzey bir üyesi olduğu bildirilen Rus Andrey Medvedev'in Norveç'e sığınma talebinde bulunduğu aktarıldı.

Wagner'den bir üst düzey üye Norveç'e sığınma talebinde bulundu
Wagner'den bir üst düzey üye Norveç'e sığınma talebinde bulundu
GİRİŞ 16.01.2023 21:45 GÜNCELLEME 16.01.2023 21:45

Norveç Göçmenlik Dairesi (UDI), Medvedev'in sığınma talebinde bulunduğunu doğruladı. UDI, Associated Press’e yaptığı açıklamada, "güvenlik ve mahremiyet nedeniyle" konu hakkında daha fazla bilgi verilemeyeceğini belirtti. Dosyanın Norveç makamlarına sunulmasının ardından Medvedev Oslo'ya nakledildi.

Norveç polisi geçen hafta bir kişinin Rusya sınırından geçerek yasa dışı yollardan Norveç'e girdiğini bildirmişti. Norveç Haber Ajansı NTB’ye göre, bu kişinin 6 Temmuz'da Wagner’den ayrıldığından beri firari olan Medvedev olduğuna inanılıyor.

Rus oligark Yevgeny Prigozhin'in sahibi olduğu Wagner'in daha çok Afrika kıtası olmak üzere birçok ülkede faaliyet gösterdiği bilinirken, söz konusu Rus askeri şirket geçen ay Sırbistan'da "dostluk ve işbirliği merkezi" kurduğunu açıklamıştı.

Moskova yanlısı RT haber portalının, Wagner'in, Ukrayna'da savaşçı aradığına dair ilanı Sırpça yayımladığı ve insanları bu yönde teşvik ettiği belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması