Zelenskiy: Ukrayna kendine ait olanı geri alacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin toprak bütünlüğünü tekrar sağlaması için mücadele verdiklerini belirterek, Rusya'nın kontrolünde olan Ukrayna topraklarını geri alacaklarını söyledi.

Zelenskiy: Ukrayna kendine ait olanı geri alacak
Zelenskiy: Ukrayna kendine ait olanı geri alacak
GİRİŞ 17.01.2023 03:21 GÜNCELLEME 17.01.2023 03:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, gece saatlerinde yayımladığı günlük görüntülü mesajında, ülkesinde Rusya-Ukrayna savaşının sürdüğünü hatırlattı. Rus ordusunun, Ukrayna'da devam eden savaştaki inisiyatifi ele geçirmek için yeni bir girişimler hazırladığını iddia eden Zelenskiy, "Her gün ve her gece düşmanın potansiyelini azaltmak için hareket ediyoruz." dedi.

Ortak ülkeleri Ukrayna'ya silah yardımını hızlandırmaya çağıran Zelenskiy, "Bugün İngiltere'den güzel bir örnek oldu. Yeni bir savunma yardım paketi açıklandı. Tam da ihtiyaç duyulan şeyler. Tanklar, diğer zırhlı araçlar, toplar." ifadesini kullandı.

Ülkesinin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması için mücadele verdiklerini vurgulayan Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Eminim ki Ukrayna bayrağı Donetsk Havaalanına, Donetsk'e ve Donbas'ımızın diğer şehir ile köylerine ve geçici olarak işgal edilmiş diğer bölgelere geri dönecek. Geçici anahtar bir kelimedir. Ukrayna kendine ait olanı geri alacak."

DNİPRO SALDIRISINDA ÖLENLERİN SAYISI 40'A ÇIKTI

Zelenskiy konuşmasında, Rus ordusunun, iki gün önce Ukrayna'nın Dnipro kentindeki bir konuta füze saldırısı düzenlediğini, saldırı sonucu hayatını kaybeden sivillerin sayısının 40'a kadar yükseldiğini söyledi.

Saldırıda ölenler arasında 3 çocuğun bulunduğunu kaydeden Zelenskiy, 22 kişiden haber alamadıklarını, enkaz alanında arama ve kurtarma çalışmaların sürdüğünü aktardı. Zelenskiy, Rus ordusunu Ukrayna'da sivillere yönelik saldırılar düzenlemekle suçladı.

KREMLİN, DNİPRO'YA GERÇEKLEŞTİRİLEN FÜZE SALDIRISIYLA İLGİLİ SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

Öte yandan, Dnipro'daki saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rus ordusu yerleşim binalarına veya sosyal altyapı tesislerine saldırı düzenlemiyor." demişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 7
  • Welcome 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamburger siparişi vermiş, bedava colası gelir yakında.
    Cevapla
  • Ozcan- 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu kadar kayip verdi can mal rusya aldigi yerden cikarmi ne kadar safsin ulken yasanmaz hale geldi bir gun sende pes edip baska ulkeye iltica edecen rusya daha genis alana sahip olacak
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi yakip yiktirdin satilmis hain
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar hala çok kibar davranıyor. Suriye'de yaptıkları katliamın ve vahşetin yüzde birini Ukrayna'da yapmadılar. Şartlar değişmeden o toprakları zor alırsın. ABD savaşı uzatmak için elinden geleni yapacak. Az bir maliyet ile Rusların gelişmesini önlüyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Koklaski bitirdin güzelim ülkeyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?