Dnipro'ya düzenlenen füze saldırısında can kaybı 40'a yükseldi

Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a yükseldi

Dnipro'ya düzenlenen füze saldırısında can kaybı 40'a yükseldi
Dnipro'ya düzenlenen füze saldırısında can kaybı 40'a yükseldi
GİRİŞ 17.01.2023 10:22 GÜNCELLEME 17.01.2023 10:22

Rusya'nın geçtiğimiz cumartesi günü Dnipro kentini hedef aldığı saldırıda bilanço ağırlaşıyor.

YENİ SAVUNMA PAKETİ

Sosyal medya hesabından görüntülü mesaj paylaşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinde savaşın sürdüğünü belirterek, "Bugün İngiltere'den güzel bir örnek oldu. Tam da ihtiyacımız olan yeni bir savunma yardımı paketi açıklandı. Tanklar, diğer zırhlı araçlar, toplar. Yarından itibaren bu hafta diplomasimiz açısından daha da hareketli geçecek. Davos Forumu çalışmalarına başlayacak. Ukrayna'nın sesi dünya çapında önemli olan bu platformda duyulacak" ifadelerini kullandı.

ZELENSKİY AÇIKLADI

Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a yükseldiğini söyleyerek, 22 kişiden haber alamadıklarını ve bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlenen füze saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya'nın sivilleri hedef aldığı iddialarını bir kez daha reddetmişti.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'