Pentagon'dan Türkiye ve F-16 açıklaması!

Türkiye F-16'lar konusunda ABD'den istediğini alabilecek mi? Bu soruya yanıt ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder'dan yorum geldi.

GİRİŞ 18.01.2023 01:11 GÜNCELLEME 18.01.2023 09:39
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Ryder, Kongrede Türkiye'ye F-16 satışına yönelik itirazlara ilişkin, "Bu Kongrenin karar vereceği bir şey. Buradan onlara ne yapacaklarını söyleyemem. Tekraren dediğim gibi Türkiye ile ABD bir ittifakı paylaşıyorlar ve Türkiye sadece bölgede değil dünyada önemli bir ortaktır." mesajını verdi.

Sözcü Ryder, günlük basın toplantısında, Türkiye'ye yönelik F-16 satışlarına ilişkin karara yönelik soruları cevapladı.

F-16 AÇIKLAMASI

Kararın ön inceleme için Kongreye gönderilmesi ve bu olası satışın iki ülke askeri ilişkilerinde ne ölçüde önemli olduğuna ilişkin soruyu yanıtlayan Ryder, kararın değerlendirme için Kongrenin önünde olduğunu dile getirdi.

"YAKIN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ryder, "Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkiye gelince, her zaman Türkiye'nin önemli bir ortak ve müttefik olduğunu söyledik. Dolayısıyla Türkiye'nin liderleri ile bu ilişkiyi güçlendirmek ve karşılıklı savunma ihtiyaçlarımızın dikkate alındığından emin olmak için yakın çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

ABD yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışını onaylaması ile Yunanistan'a F-35 uçaklarını satma planının ilişkili olup olmadığı sorusu üzerine Ryder, bu konuların birbirinden bağımsız olduğunu ve ABD'nin iki ülke ile de ilişkileri bulunduğunu kaydetti.


"TÜRKİYE SADECE BÖLGEDE DEĞİL DÜNYADA ÖNEMLİ BİR ORTAK"

Ryder, Kongrede bazı üyelerin Türkiye'ye F-16 satışına itiraz ettiği hatırlatılarak bu konuda Pentagon'un kongreye tavsiyede bulunup bulunmadığı sorusuna, "Bu Kongrenin karar vereceği bir şey. Buradan onlara ne yapacaklarını söyleyemem. Tekraren dediğim gibi Türkiye ile ABD bir ittifakı paylaşıyorlar ve Türkiye sadece bölgede değil dünyada önemli bir ortaktır." karşılığını verdi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 73
  • Üret ülkem 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına vermeyin. Siz vermedikçe biz akıllanıyoruz.Üretime devam
    Cevapla
  • Erdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer mümkünatı var ise abd den hiç bir şey almamalıyız. Acilen kendi nükleer silahımızı yapabilmeliyiz.
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    yani sunu demek istiyor aslinda.. Türkiye ile olan iliskilerimiz bizim verdigimiz icazet dogrultusunda ilerler anca.. eger Türkiye söylediklerimizi yaparsa anca o zaman veririz bu 16 lari.. demek istiyor.. abd bildigniz gibi haydut olmaya devam ediyor..
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin nufusu 80 milyon olsa her vatandaş çocuk yaşlı genç herkes 100tl verseki verebilir.80.000.000.000milyar yapar arkadaş biz mmu yu f35 den daha iyi uçak yaparız.şu elin uçağına muhtac olmak öyle zoruma gidiyorki zamanında uçak üretiyormuuz ve engellemişler eyer o uçak fabrikası devam etseydi f35 diğil f555 üretiyorduk dünyada adelet vardı.siha ihaya karşı gelen ali babacan ve fetönün abd ve abnin uşaklığını yapan tüm vatan hainlerinin Allah belasını versin inşeAllah.
    Cevapla
  • emin haskilit 1 yıl önce Şikayet Et
    8 miliyar tl yapar ,hem merak etme devlet her vatancaştan elktrik, su, ve kdv kesiyor o parayı hatta katını ..
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye burada ABD siyasetini yoruyor ve zaman kazanıyor. Bu bir taktik bizim alacaklarımız var hem onu kurtarmak hem zaman kazanmak veya daha derin devlet aklı var bilmiyorum. Tek bildiğim türkiyenin şua açil uçak ihtiyacı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!