Pentagon İsrail'de depolanan silahları Ukrayna'ya gönderdi

New York Times gazetesi ABD'nin, Orta Doğu'da kullanılmak üzere İsrail'de depoladığı mühimmatı Ukrayna'ya gönderdiğini yazdı.

Pentagon İsrail'de depolanan silahları Ukrayna'ya gönderdi
Pentagon İsrail'de depolanan silahları Ukrayna'ya gönderdi
GİRİŞ 18.01.2023 10:03 GÜNCELLEME 18.01.2023 10:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'li New York Times gazetesi ABD'nin, Orta Doğu'da kullanılmak üzere İsrail'de depoladığı mühimmatı Ukrayna'ya naklettiğini yazdı.

Pentagon, Ukrayna'daki savaş bir yılını doldurmak üzereyken, İsrail'de depoladığı büyük  cephane ve silah stoğundan yararlandı.

İSRAİL RUSYA İLİŞKİLERİNDE BOZULMA ENDİŞESİ

Gazete İsrail'in başlangıçta silah transferi konusundaki endişelerini dile getirdiğini ve bunun ülkenin Rusya ile ilişkilerine zarar vereceğinden endişesi taşıdığını belirtti. Ancak İsrailli ve ABD'li yetkililer medya kuruluşuna Ukrayna'ya gönderilen mühimmatın yarısının Avrupa'ya gönderildiğini ve Polonya üzerinden teslim edileceğini doğruladı.

 ABD, 1973'teki Yom Kippur savaşından bu yana İsrail'de silah stokluyor

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    eeee terörist abd bu görevi şeytanlık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı