Ukrayna'da helikopter düştü: İçişleri Bakanı dahil çok sayıda ölü var

Ukrayna’nın Brovary şehrinde bir anaokulunun yanına helikopter düştü. Kazada; İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve yardımcısı Yevgeny Enin dahil olmak üzere 2'si çocuk 18 kişi hayatını kaybetti. 10'u çocuk 22 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 18.01.2023 11:30 GÜNCELLEME 18.01.2023 15:45
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Kiev bölgesine bağlı Brovary şehrinde bir anaokulunun yanına helikopter düştü.

İÇİŞLERİ BAKANI VE YARDIMCISI HAYATINI KAYBETTİ

Kazada; İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve yardımcısı Yevgeny Enin dahil olmak üzere 2'si çocuk 18 kişi yaşamını yitirdi. 10'u çocuk 22 kişi de yaralandı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Monastırskiy

ZELENSKİ: ACI TARİF EDİLEMEZ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski taziye mesajında, "Şu anda trajedinin kurbanlarının kesin sayısı belirleniyor. Bunlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyi, Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkovych, yardımcıları ve helikopter ekibi yer alıyor. 10'u çocuk 25 kişi yaralandı. Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü. Ukrayna Güvenlik Servisi'ne, Ukrayna Ulusal Polisi ve diğer yetkili kurumlarla işbirliği içinde olayın tüm koşullarını öğrenmesi talimatını verdim" ifadelerini kullandı.

SABOTAJ MI ARIZA MI?

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, helikopter kazasının sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırıldığını bildirdi.

Gereşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kiev bölgesinde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz." ifadesini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, helikopterin paramparça olduğu etrafındaki binaların da yangından nasibini aldığı görüldü.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 52
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok yazik güzelim ülke perişan oldu
    Cevapla
  • MURAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Ukrayna halkına geçmiş olsun.çok üzücü.
    Cevapla
  • Fyy 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüh yazık mezarlarını mumlar aydınlatsın buda onlara ders olsun ABD ve batının ipine sarılan pisi pisi ne gider
    Cevapla
  • Vatandas b 1 yıl önce Şikayet Et
    çocuklar ölmüş.. yorumun bu mu?
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna rusyanın sözüne güvenip nükleer silahları teslim ettiği anda kaybetmişdi bir de batıya abd ye güvendi ikinci hatası oldu bu hataların cemeresini halk ve çoluk çocuk çekiyor . Tarihden az ders alsalar biz de dahil ders alsak bu vahim hatalar olmazdı . Şu anlaşıldı ki türkiye daha da hüçlü olmalı bir an önce acil peynir ekmek yiyelim ama nükleer silahlara sahip olalım bu şart . Batının asıl kotkusu iha siha ve nükleer silah yapmamız .
    Cevapla
  • yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    abd tarafını tutan böyle helak olur işte abd den dost olmaz olsa olsa hain olur
    Cevapla
  • Vatandas b 1 yıl önce Şikayet Et
    sen rusya tarafını tutunca abad mı oluyorsun? Ayrıca çocuklar ölmüş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!