Zelenskiy düşen helikopter ile ilgili konuştu: Savaş zamanı kaza olmaz

Zelenskiy Ukrayna'da dün düşen helikopterle ilgili yaptığı açıklamada "Savaş zamanı kaza olmaz" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy düşen helikopter ile ilgili konuştu: Savaş zamanı kaza olmaz
Zelenskiy düşen helikopter ile ilgili konuştu: Savaş zamanı kaza olmaz
GİRİŞ 19.01.2023 14:59 GÜNCELLEME 19.01.2023 15:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, günlük yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Brovary kentinde dün sabah yaşanan ve İçişleri Bakanının ölümüne neden olan helikopter kazasıyla ilgili detaylı bilgi verdi. Zelenski, yüzlerce kişinin katıldığı kurtarma çalışmalarının 9 saat sürdüğünü ve toplamda biri çocuk 14 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

14 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kiev bölgesindeki Brovary kentinde İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyi, Bakan Yardımcısı ve meslektaşlarını taşıyan SES Helikopteri dün sabah bir anaokulunun bahçesine düşmüş ve toplamda 14 kişi hayatını kaybetmişti. 

Yaşanan olayı bir trajedi olarak tanımlayan Zelenskiy, bunun bir kaza olmadığını ve savaş nedeniyle olduğunu belirtti.

“Savaşın sadece savaş alanında değil, birçok boyutu var. Savaş zamanında kaza olmaz, bunların hepsi savaşın sonuçlarıdır.” ifadesini kullanan Zelenskiy, Rusya’ya karşı yürüttükleri mücadele için daha fazla destek talebini yineledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna Güvenlik Hizmetleri’nin kazayla ilgili soruşturma başlattığını ifade edip “Bugün İçişleri Bakanlığı sisteminin yönetimi ile ilgili gerekli tüm kararlar alındı. Profesyonel, vatansever ve güvenilir yöneticiler olan insanları kaybettik. Kazada hayatını kaybeden Bakan Denys Monastyrskyi, Yevhen Yenin ve meslektaşları yerlerinin kolayca doldurulabileceği kişiler değiller. Devlet için gerçekten büyük bir kayıp” dedi.  

KAYNAK: DHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen olmaz lan zaten Rusyayla savaş durumundasınız amacı tabikide devlet başkanını ve liderlerini öldürmek olacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu akıllanmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan son dakika İngiltere açıklaması! 'Defalarca uyardık' deyip resmen ilan ettiler
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'dan nikahta duanın engellenmesine skandal yanıt!