Ürdün ve ABD arasında F-16 anlaşması

Ürdün, ilk etapta 12 adet olmak üzere ABD ile F-16 satın alım anlaşması imzaladı.

Ürdün ve ABD arasında F-16 anlaşması
Ürdün ve ABD arasında F-16 anlaşması
GİRİŞ 19.01.2023 23:12 GÜNCELLEME 19.01.2023 23:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ürdün ile ABD arasında F-16 alımına ilişkin anlaşma imzalandı. Söz konusu anlaşma ilk etapta 12 adet F-16 savaş uçağının alımını içeriyor.

Başkent Amman’da bulunan Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri (RJAF) Komutanlığı'ndaki imza törenine Ürdün Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Abdullah Shdeifat ve Hava Kuvvetleri Komutanı Muhammed Fethi Hiyasat ile ABD'nin Amman Büyükelçi Yardımcısı Rohit Nepal iki ülkeden üst düzey yetkililer katıldı.

Anlaşma ile iki ülke arasındaki ortak işbirliğinin, terörle mücadelenin ve istikrarı artırmada ortak çabaların güçlendirilmesinin, Ürdün'ün savunma kapasitesini, askeri caydırıcılığının ve savaşa hazırlık seviyesinin ve ABD ile ortak operasyonların artırılmasının amaçlandığı aktarıldı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama İsrail e karşı kullanamazsın... Yoksa park parası alırım.... Vampir abd
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'