Nursultan Nazarbayev hastaneye kaldırıldı: Kalp ameliyatı oldu

82 yaşındaki eski Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Nazarbayev'in kalp ameliyatı olduğu açıklandı.

Nursultan Nazarbayev hastaneye kaldırıldı: Kalp ameliyatı oldu
Nursultan Nazarbayev hastaneye kaldırıldı: Kalp ameliyatı oldu
GİRİŞ 20.01.2023 10:55 GÜNCELLEME 20.01.2023 11:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kazakistan'da Nur Otan Partisi Eski Sözcüsü Aleksandr Aksyutits, eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu.

Nazarbayev'in başkent Astana'da bulunan bir hastanede detaylı bir kalp muayenesinden geçtiği açıklandı.

Nazarbayev'in Sözcüsü Aydos Ukibay, Nazarbayev'in kalp ameliyatı olduğunu belirterek, "Ameliyat başarılı geçti. Birinci Cumhurbaşkanın hayati tehlikesi yok ve tedavisi sürüyor" dedi.

82 yaşındaki Nazarbayev, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla ülkesini yaklaşık 30 yıl yönettikten sonra 2019 Mart ayında Cumhurbaşkanlığı görevi Kasım Cömert Tokayev'e devretmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Acil Şifalar Versin İnşaallah Amin
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aksacliya Allah şifalar versin inşallah! Rabbim cümle hasta kullarına şifalar dertli kullarına devalar borçlu kullarına edalar ihsan eyle! Amin ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İzmir'de deprem!