Hollanda'dan Ukrayna'ya patriot hava savunma sistemi ve füze desteği

Hollanda hükümeti, Ukrayna'ya patriot hava savunma sisteminin iki fırlatıcısını ve bir dizi füze gönderecek.

Hollanda'dan Ukrayna'ya patriot hava savunma sistemi ve füze desteği
Hollanda'dan Ukrayna'ya patriot hava savunma sistemi ve füze desteği
GİRİŞ 20.01.2023 22:33 GÜNCELLEME 20.01.2023 23:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda'nın ABD ve Almanya ile işbirliği yaparak patriot hava savunma sistemi projesine destek vereceğini belirtti. Ollongren, ülkesinin Ukrayna'ya iki hava savunma sistemi fırlatıcısı ve bir dizi füze tedarik edeceğini, 65 Hollanda askerinin Ukraynalı askerlere patriot hava savunma sistemlerine ilişkin eğitim vereceğini aktardı.

Hollanda hükümetinin Ukrayna'yı desteklemeye devam etme kararının Rusya'ya karşı siyasi bir işaret olduğuna vurgu yapan Ollongren, yapılan destek ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin çağrısına yanıt verdiklerini kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray'da 17 Ocak'ta bir araya gelen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarını kınayarak, Ukrayna'ya hava savunma sistemi desteği sağlama niyetinde olduklarını söylemişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 5
  • 06ankara06 1 yıl önce Şikayet Et
    sanki kendi karar vermiş gibi amerikan oyuncağı bunlar
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda gibi ülkede patriot var !!!
    Cevapla
  • ince memed 1 yıl önce Şikayet Et
    Bos tenekeleri gonderin
    Cevapla
  • Sezgin Tabak 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet Avrupa; aynen bazı Hayvanların yaralı avına saldırıya geçmesi gibi saldırıya geçtiler. beleşçi Yunanistan Ukraynaya Yardımı görünce Hemen Türkiye ile arayı bozmaya kalktı; çünkü Oda beleş silahlar almak için. Adamlar tam düzenbaz AB'yi yedi bitirdiler, AB iflas eder ise en büyük katkı Yunanların olacak. AB ülkeleri Modern köleler gibi 11 ay çalışıyorlar 1 ay tatil için, Yunanlar ise AB Parası ile Sirtaki yapıyorlar.
    Cevapla
  • luzumsuz 1 yıl önce Şikayet Et
    yollayin bakalim seytanlar yiyin birbirinizi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi