Netanyahu hükümetine karşı protestolar dalga dalga büyüyor

İsrail'in Tel Aviv kentindeki Kaplan Caddesi'nde toplanan göstericiler, Binyamin Netanyahu hükümetinin girişimlerini ve aşırı sağcı politikalarını protesto etti. İsrail polisi, yaklaşık 100 bin kişinin gösterilere katılmasını bekliyor.

Netanyahu hükümetine karşı protestolar dalga dalga büyüyor
Netanyahu hükümetine karşı protestolar dalga dalga büyüyor
GİRİŞ 21.01.2023 22:03 GÜNCELLEME 21.01.2023 22:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargının yetkilerinin kısıtlandığı yasa teklifi ve sağ politikalarına tepki gösteren on binlerce kişi, başkent Tel Aviv'de toplandı.

İsrail'deki sivil toplum kuruluşları, hukukçular ve yüksek teknoloji sektörleri gibi meslek gruplarının çağrısı üzerine on binlerce kişi meydanlara indi.

İsrail polisi, gösterilere yaklaşık 100 bin kişinin katılımını beklediğini açıklarken, Tel Aviv'deki meydanlara çıkan yollarda yoğun güvenlik önlemi alındı.

LAPİD: KAZANANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bu hafta gösterilere katılacağını açıklayan ana muhalefet lideri Gelecek Var Partisi Lideri Yair Lapid de burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizi ve demokrasiyi koruyacağız. Kazanana kadar vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Tel Aviv kent merkezindeki Azrieli Meydanı'nda toplanan her yaştan binlerce gösterici İsrail bayrakları taşıdı. Göstericiler, meydana kurulan sahnelerde çalınan "Diktatörlüğe hayır" ve "Demokrasi" sloganlarına eşlik etti.

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin 18 Ocak'ta Netanyahu hükümetinde birden fazla bakanlık görevi üstlenen Şas Lideri Arya Deri'nin "vergi suçlarından hüküm giydiği için" kabinede yer alamayacağına hükmetmesiyle, iktidar-yargı krizi derinleşmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Masallah cok guzel bu terorist ulke yikilmaya mahkumdur birbirlerini yesinler
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    yeyin birbirinizi'ki müslümanlar nefes alsın!....
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun inşallah Nasıl müslümanları ağlattıysanız ,yerlerinden yurtlarından ettiyseniz bin katını sizde yaşayın,aldığınız ahlar iki dünyadada çıksın
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Devam edin destekliyoruz gösterileri, endişe etmeyin sonuna kadar devam edin,biz izliyoruz çaylar elimizde...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti
Filistin, Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı yaptı