Yeni Zelanda'nın yeni Başbakanı Chris Hipkins oldu

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in görevden ayrılmasının ardından ülkenin yeni Başbakanı Eğitim ve Polis Bakanı Chris Hipkins seçildi.

 Yeni Zelanda'nın yeni Başbakanı Chris Hipkins oldu
Yeni Zelanda'nın yeni Başbakanı Chris Hipkins oldu
GİRİŞ 22.01.2023 12:31 GÜNCELLEME 22.01.2023 12:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in görevden ayrılmasının ardından ülkenin yeni Başbakanı Eğitim ve Polis Bakanı Chris Hipkins seçildi.

ARDERN İSTİFA ETMİŞTİ

Dünyanın en genç kadın Başbakanı olarak göreve başlayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern Şubat ayında İşçi Partisi liderliğini ve Başbakanlık görevini bırakacağını açıklamıştı. İktidardaki İşçi Partisi milletvekilleri, ülkenin yeni Başbakanını ve parti liderini seçmek için oylama gerçekleştirdi. Tek aday olarak çıkan 44 yaşındaki Eğitim ve Polis Bakanı Chris Hipkins ülkenin yeni Başbakanı ve İşçi Partisi lideri olarak seçildi. Göreve gelmesinin ardından basın açıklaması yapan Hipkins, "Önümüzde duran güçlükler beni heyecanlandırıyor. Bu, hayatımın en büyük ayrılacağı ve sorumluluğu" ifadelerini kullandı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖREVE BAŞLAYACAK

Çarşamba günü yemin ederek göreve başlayacak olan Hipkins, 14 Ekim’de yapılacak genel seçimlere kadar Başbakanlık görevini üstlenecek. Hipkins, Temmuz 2020'de Sağlık Bakanı olarak göreve gelmiş, daha sonra Covid-19 salgını nedeniyle ise Covid-19 ile Mücadele Bakanı olarak atanmıştı. Hipkins, Covid-19'a karşı verdiği mücadeleler ile tanınıyor.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    arden çok başarılı bir kadındı, cami saldırısında vermiş olduğu tutum bile takdire şayandı,
    Cevapla
  • Almanyadan 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan seçimsiz yerine birini getirseydi, yirtarlardi kendilerini diktatör diye
    Cevapla
  • Alim 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir dikdatorluk. Seçim yok bisey yok sözde meclislerinde birbirlerini başbakan bilmemem ne seçiyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!