Malta Başbakanı'ndan Pelin Kaya açıklaması: Şoke oldum

Malta Başbakanı Robert Abela, 30 yaşındaki Türk vatandaşı Pelin Kaya'nın hayatını kaybettiği olayın ardından mahkemeleri, kurallara uymayanlara karşı güçlü bir mesaj vermeye çağırdı. Pelin Kaya, dün İstanbul'da toprağa verilmişti.

GİRİŞ 23.01.2023 08:54 GÜNCELLEME 23.01.2023 09:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Malta basınında yer alan haberlere göre, partisinin Zejtun kentinde düzenlediği etkinliğe katılan Başbakan ve İşçi Partisi (PL) lideri Robert Abela, burada yaptığı konuşmada, iç mimar Kaya'nın 18 Ocak'ta yaşamını yitirdiği olaya değindi.

Abela, olaya dair adli süreci yürüten mahkemelerin güçlü bir mesaj vermesi gerektiğini belirterek, "Ülkedeki pek çok kişi gibi ben de bu olay karşısında şoke oldum ve öfkelendim. Mahkemelerin davanın her aşamasında kararlı ve sert olmalarını bekliyorum. Kurbanlar ve aileleri için gereken adalet sağlansın" dedi.

Malta Başbakanı Robert Abela

Başbakan Abela, toplumda kurallara uymayanların sert sonuçlarla yüzleşmesi gerektiğini belirtti. Abela, ayrıca olayın faili Jeremie Camilleri'ye hızlıca müdahale eden güvenlik güçlerine de teşekkür ederek, ülkedeki herkesin huzur ve güven içinde yaşama hakkı olduğunu dile getirdi.

Pelin Kaya'nın Malta'da şüpheli ölümü: Kaza değil cinayetPelin Kaya'nın Malta'da şüpheli ölümü: Kaza değil cinayet

PELİN KAYA NASIL HAYATINI KAYBETTİ?

Malta'nın Gzira kentinde Testeferrata Caddesi'nde 18 Ocak Çarşamba gecesi saat 01.00 sularında, Fransa-Malta vatandaşı 33 yaşındaki Jeremie Camilleri'nin kullandığı siyah araç, önce benzin istasyonuna zarar vermiş, ardından yakındaki fast-food restoranına dalarak burada arkadaşlarıyla doğum gününü kutlayan 30 yaşındaki Pelin Kaya'ya çarpmıştı.

Görgü tanıkları, araç sürücüsünün, Kaya'ya ayrıca taş attığını ve yardım etmek isteyenlere de engel olduğunu aktarmıştı. Malta polisi, saldırgan tavırlar sergileyen araç sürücüsü Camilleri'yi elektro şok tabancasının yardımıyla gözaltına almıştı.

Camilleri, 19 Ocak'ta çıkarıldığı mahkemede, kasten öldürmeden tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Pelin Kaya, dün İstanbul'da toprağa verilmişti.

DÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Pelin Kaya'nın cenazesi ise 21 Ocak'ta Malta'dan Türkiye'ye gönderilmiş ve dün İstanbul'da toprağa verilmişti.

İKİNCİ DURUŞMA 30 OCAK'TA

Bu arada, Pelin Kaya'yı arabayla ezen ve kasten öldürmek suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verilen Camilleri, 30 Ocak'ta ikinci duruşmasına çıkarılacak.

KAYNAK: AJANSLAR
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun intikami alinmali yillar gecsede turkiyeden biri bu isi bitirmeli
    Cevapla
  • Tunceliden Sevgul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Faşist nazi Fransız terörist idam cezası almalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada