Hollanda'da İslam karşıtı isim Kur'an-ı Kerim'i yırttı

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının ardından, Hollanda'da yeni bir provokasyona imza atıldı. Pegida isimli İslam karşıtı grubun Hollandalı lideri Edwin Wagensveld, Den Haag (Lahey) kentinde Kur'an-ı Kerim sayfalarını yırttı.

GİRİŞ 23.01.2023 14:54 GÜNCELLEME 23.01.2023 15:12
Bu Habere 374 Yorum Yapılmış

Irkçı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde kendisine verilen izinle Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı. Danimarka ve İsveç çifte vatandaşı olan aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Paludan'ın İslam'ı hedef alan hareketi, Türkiye'de sert tepkilerle karşılandı.

İktidarıyla muhalefetiyle Türkiye'den İsveç'e arka arkaya tepkiler yükselirken, MHP lideri Devlet Bahçeli, "İsveç'in NATO üyeliği bu şartlar altında Gazi Meclis'in onayından geçemeyecektir. Dinimize, dilimize, değerlerimize; Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize hıyanetin ve saygısızlığın muhakkak bir sonucu olacaktır" dedi.

YENİ PROVOKASYONUN ADRESİ HOLLANDA

Müslümanların kutsal kitabına yapılan saldırıya bir yenisi daha eklendi. İslam ve göçmen karşıtı politikalarıyla tanınan "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)" adlı örgütün Hollandalı lideri Edwin Wagensveld, Den Haag (Lahey) şehrinde Kur'an-ı Kerim'i yırttı.

Daha önce de iki kez aynı şeyi yapan ve gözaltına alınan Wagensveld'e bu kez müdahale bile edilmedi.

HZ. MUHAMMEDE HAKARET ETMİŞTİ

54 yaşında Wagensveld, geçtiğimiz aylarda megafon kullanarak Hz. Muhammed'e hakaret etmiş, polis tarafından gözaltına alınmıştı. Polisin hazırladığı dosyaya göre, bunun Müslüman topluluğuna bir hakaret olarak kabul edilebileceği aktarılmıştı. Dosya incelendikten sonra Wagensveld, herhangi bir suç işlemediği gerekçesiyle serbest bırakılmış ve yargılanmamıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 374
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi malûm görüyorsunuz bu köpeği ya felç et yada köpek gibi sürünsün kâfirlere ibret olsun bunu senden istiyoruz Yarabbi
    Cevapla
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu eylemlere misilleme olarak hiç bir Müslüman Hz. İsa'ya ve İnci'e hakaret etmiyor. Batı toplumu bunu görmektedir. Bu aşalığılık eylemler gavurluk belirtisidir.
    Cevapla
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti ve gazabı İslama ve değerlerine saldıranların üzerine olsun, her iki cihanda yakaları bir araya gelmesin inşallah. Zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah kahretsin sizi elleriniz kırılsın inşallah
    Cevapla
  • İlyas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mahluk ve bunun gibi mahlukların sonlarını takip edin bakın nasıl geberiyorlar ALLAH'A VE KURAN A savaş açanlar ın sonu ibretliktir vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!