Rusya'dan Ukrayna iddiası: Batı'dan gelen silahlar nükleer santralde saklanıyor

Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Naryshkin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin, Batı tarafından sağlanan silah ve mühimmatı depolamak için nükleer santralleri kullandığını iddia etti. Atom Ajansı ise, iddiaları yalanladı.

GİRİŞ 23.01.2023 15:47 GÜNCELLEME 25.01.2023 08:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Dış İstihbaratı Servisi Direktörü Sergey Naryshkin, yaptığı açıklamada, teşkilatının, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Batı tarafından sağlanan silah ve mühimmatı depolamak için nükleer santralleri kullandığına dair güvenilir istihbarat aldığını belirtti.

Rusya Dış İstihbaratı Servisi Direktörü Sergey Naryshkin

"NÜKLEER SANTRALLERİ HEDEF ALMAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORLAR"

Bahsi geçen silah ve mühimmat arasında HIMARS ile büyük kalibreli top mermileri olduğu ve bunların geçen Aralık ayında trenle Rivne Nükleer Santrali'ne getirildiği ifade edildi.

Rivne Nükleer Santrali

Açıklamada, Ukrayna'nın askeri cephane depolamak için nükleer reaktörleri kalkan olarak kullandığına dikkat çekilerek, "Buradaki fikir, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin nükleer bir felaket korkusuyla nükleer santralleri saldırılarıyla hedef almayacağıdır" denildi.

Ukrayna'daki nükleer santrallerin durumu

Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin, nükleer felakete karşı santral çevresine saldırı düzenlememe kararı aldığı hatırlatılan açıklamada, depolanan silahların kazayla patlayıp nükleer santrale zarar vermesi durumunda Moskova'nın suçlanacağı ifade edildi.

ATOM AJANSI'NDAN İDDİALARA YALANLAMA

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Rusya'nın iddialarının aksine Ukrayna'nın nükleer tesislerde silah depolamadığını bildirdi:

"Bu sabah ekiplerimize talimat verdim. Bu tesislerin Ukraynalı yönetimleriyle işbirliği içinde değerlendirmeden geçirilmelerini, tesislerde askeri ekipman olup olmadığını tespit etmelerini istedim. Bu denetimlerin sonuçları olumsuz çıktı."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarin Taktik Nukliar bomba atmasi için güzel bir bahanemi?
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Şeytan Zalim Abd , Kafir. Gaddar Abd yıkılasın çökersin yakinda inşaallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi