Savaş yeni boyut kazandı! Açıklama geldi: Tüm güçlerimizle...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'ya karşı savaşta zafer elde edebilmek için sahip oldukları tüm imkanları birleştireceklerini belirterek "Hangi güçleri biriktirdiğini görüyoruz ve nasıl karşılık vereceğimizi biliyoruz" dedi.

GİRİŞ 24.01.2023 06:19 GÜNCELLEME 24.01.2023 08:59
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ukrayna lideri Zelenskiy, gece saatlerinde paylaştığı görüntülü mesajında, son dönemlerde olduğu gibi Rusya-Ukrayna savaşında en yoğun çatışmaların Donbas bölgesinde sürdüğünü söyledi.

"RUSYA'NIN HANGİ GÜÇLERİ BİRİKTİRDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"
Rus güçlerinin saldırılarına karşılık vermeye devam ettiklerini aktaran Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Başta Donbas olmak üzere ana harekat bölgelerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Donbas için savaş devam ediyor. Güney için savaş devam ediyor."

Rus ordusunun hareketleri ile ilgili gereken bilgilere sahip olduklarını kaydeden Zelenskiy, "Rusya'nın hangi güçleri biriktirdiğini görüyoruz ve nasıl karşılık vereceğimizi biliyoruz." şeklinde konuştu.

Zelenskiy, 24 Ocak'ta, Rusya'nın ülkesinde başlattığı savaşın 335. günü, yani 11. ayın tamamlanacağını hatırlatarak, "Tüm gücümüzü tek bir şey uğruna, zafer için, Ukrayna'nın zaferi için birleştireceğiz." dedi.

DEVLET MEMURLARINA YURT DIŞI YASAĞI
Zelenskiy, Ukrayna genelinde görevli devlet memurlarının, savaş dönemindeki yurt dışı ziyareti ile ilgili yeni uygulamayı imzaladığını aktardı.

Rusya Ukrayna'nın ağır zayiatını açıkladı... 'Krasnopillya'yı ele geçirdik'Rusya Ukrayna'nın ağır zayiatını açıkladı... "Krasnopillya'yı ele geçirdik"

Rusya'dan Ukrayna iddiası: Batı'dan gelen silahlar nükleer santralde saklanıyorRusya'dan Ukrayna iddiası: Batı'dan gelen silahlar nükleer santralde saklanıyor

Almanya, Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tankını vermesine yeşil ışık yaktıAlmanya, Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tankını vermesine yeşil ışık yaktı

Zelenskiy konuşmasında, yeni karara göre bir devlet memurunun resmi görevlendirme olmadan yurt dışına çıkmasının artık mümkün olmayacağını belirtti.

Merkez hükümetine bağlı kurumlar ve bakanlıklarda belli personel değişikliğinin yapılacağını dile getiren Zelenskiy, ayrıca 22 Rus vatandaşına da bugün yaptırımlar uyguladıklarını bildirdi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş bana Amerikanın kışkırttığı ve tam 9 yıl (79-88 arası) süren binlerce insanın boş yere öldüğü İran - Irak savaşını hatırlattı,
    Cevapla
  • YKO 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu pinokyo bitirecek bitirecek te korkarım UKRAYNA NÜFUSUNUN TOPUNU BİRDEN BİTİRECEK ...
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    naparan yap zelenski moskovanın göbeğine saldırmadıkca savaşı durduramazsın bonba yüklet kiremlinin kucağına intihar kamikaze saldırısı yap rusyanın göbeğine ateşle bakam biraz rus ölsün bak nasıl savaş bitiyor rus halkına savaşı taddırmaz hep savunmada kalırsan Türkiyenin kurtuluş savaşında verdiği mücadele gibi sonra masada toprak kaybedersin ölen halkın askerinde cabası bak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada uzun bacaklı olduğu sürece ne savaşlar nede terör biter.
    Cevapla
  • vatandaş rıza.. 1 yıl önce Şikayet Et
    amerika ve avrupa ukraynaya sürekli akıl almaz silahlar veriyor rusya ise hala merhametli davranıyor. rusya istesin ukrayna diye bir ülke kalmaz ben olsam ukraynaya en ağır silahlarla vururum aksi halde rusya bu savaşı kaybedecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!