Almanya, Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tankını vermesine yeşil ışık yaktı

Bir yıla yaklaşan Ukrayna-Rusya savaşında yeni bir gelişme yaşandı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Polonya'nın Ukrayna'ya Alman menşeli Leopard tankı sevk etmek istemesi halinde buna karşı çıkmayacaklarını vurguladı.

Almanya, Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tankını vermesine yeşil ışık yaktı
Almanya, Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tankını vermesine yeşil ışık yaktı
GİRİŞ 23.01.2023 01:07 GÜNCELLEME 23.01.2023 01:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Baerbock Fransız LCI televizyonu muhabirinin, Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tankları teslim etmesi halinde ne olacağını sorması üzerine, "Şu anda bu soru sorulmadı ancak sorulsaydı buna engel olmazdık." yanıtını verdi.

POLONYA LEOPARD'I VERMEYE HAZIR: KÜÇÜK BİR KOALİSYON KURACAĞIZ

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ukrayna'daki duruma seyirci kalmayacağız. Leopardlar konusunda Almanya ile anlaşma sağlayamazsak, modern tanklarının bir kısmını savaşan Ukrayna'ya bağışlamaya hazır ülkelerden oluşan daha küçük bir koalisyon kuracağız." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Baerbock'un bu açıklaması Alman basını tarafından "Leopard tanklarının Ukrayna'ya verilmesine yeşil ışık yaktı" şeklinde yorumlandı.

3 BALTIK ÜLKESİ ALMANYA'YA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Litvanya, Letonya ve Estonya'nın dışişleri bakanları da Ukrayna'ya Leopard tanklarının gönderilmesi için Almanya'ya çağrıda bulunmuştu.

Üç ülkenin bakanları, Twitter hesaplarından, "Almanya'yı Ukrayna'ya Leopard tankları sağlamaya çağırıyoruz. Bu, Rus saldırganlığını durdurmak, Ukrayna'ya yardım etmek ve Avrupa'da barışı hızla yeniden sağlamak için gereklidir. Avrupa'nın önde gelen gücü olarak Almanya'nın bu konuda özel sorumluluğu vardır." paylaşımında bulunmuştu.

LEOPARD TANKLARI

Almanya'nın ürettiği Leopard tankları, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İsveç, İspanya, Çekya, Türkiye ve Macaristan gibi AB ve NATO ülkelerinde bulunuyor.

Dünya çapında çeşitli ordularda hizmet veren yaklaşık 2 bin 670 Leopard 2 tankı mevcut. Yaklaşık 64 ton ağırlığındaki Leopard tankları, saatte 70 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 120 milimetrelik yivsiz top namlusuyla 5 bin metreye kadar hedefleri vurabiliyor.

Polonya ve Finlandiya gibi Avrupalı müttefikler, Ukrayna'ya bu tankları göndermeye hazır olduklarını ve Berlin'in onayını beklediklerini ifade etmişti. Ancak Leopard tankları Almanya'da üretildiği için Ukrayna gibi başka ülkelerde kullanılması için Almanya'nın onayının alınması gerekiyor.

Boris Johnson'dan Zelenskiy'e sürpriz ziyaret: Ukrayna kazanana kadar destek sürecekBoris Johnson'dan Zelenskiy'e sürpriz ziyaret: Ukrayna kazanana kadar destek sürecek

Zelenski tank talebini yineledi: Uzun menzilli füzeler de gönderilmeliZelenski tank talebini yineledi: Uzun menzilli füzeler de gönderilmeli

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız putın gelir
    Cevapla
  • Gakko 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yalanın başi Abd ingiliz Alman ve Fransız Rusya da bunlara iyi bir iyilik düşürmesi lazim
    Cevapla
  • Ani 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın büyük mühendislik katkılarıyla, bu tanklar aynı anda hem benzin hemde mazot ile çalışabilmektedir.
    Cevapla
  • samican 1 yıl önce Şikayet Et
    aslanım rusya onlarıda vurursun inşallah
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadan dogru karar umarim alman ordusunda 19 tane fazla Leopard varmis onlarida almanya gönderir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak