Zelenski tank talebini yineledi: Uzun menzilli füzeler de gönderilmeli

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya karşı devam eden savaşta Ukrayna ordusunun modern tanklara ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Topraklarımızı özgürleştirmek için uzun menzilli füzelere de ihtiyacımız var" dedi.

GİRİŞ 21.01.2023 11:33 GÜNCELLEME 21.01.2023 13:54
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, paylaştığı görüntülü mesajıyla, Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde gün içinde düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı'nı değerlendirdi.

Ramstein toplantısına video konferans yoluyla hitap ettiğini hatırlatan Zelenski, "Bu kapalı bir ortamda yürütülen tartışmalardır ve öyle de olmalıdır. Ancak genel olarak, bugünkü Rammstein toplantısının dayanıklılığımızı güçlendireceğini söyleyebiliriz" dedi.

TANK TALEBİNİ YİNELEDİ

Müttefiklerin Ukrayna'ya destek konusunda kararlı olduklarını ifade eden Zelenski, "Evet, yine de modern tankların tedariki için mücadele etmemiz gerekecek, ancak tanklarla ilgili bir karar verilmesi gerektiğinin başka bir alternatif olmadığı her gün daha açık bir şekilde ortaya çıkıyor" ifadesini kullandı.

Müttefik ülkelerinin silah yardımı sayesinde Ukrayna ordusunun imkanların gittikçe arttığını aktaran Zelenski, ülkesine yardım eden herkese teşekkür etti.

ABD ve 11 Avrupa ülkesinden Ukrayna'da dev askeri yardımABD ve 11 Avrupa ülkesinden Ukrayna'da dev askeri yardım

Almanya: Polonya iznimiz olmadan Ukrayna'ya tank veremezAlmanya: Polonya iznimiz olmadan Ukrayna'ya tank veremez

Zelenski'den Almanya'ya 'Leopard' tepkisi: Burada oyun oynamıyoruzZelenski'den Almanya'ya 'Leopard' tepkisi: Burada oyun oynamıyoruz

UZUN MENZİLLİ FÜZELER İSTEDİ

Ukrayna'ya silah yardımın sürdürülmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Zelenski, "Topraklarımızı özgürleştirmek için uzun menzilli füzelere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Su dustugun hale bak iki tank icin yalvariyorsun ukrayna bitmek uzere yakinda yiyecek ekmek icecek su bulamiyacaksin abdnin avrupanin agzini bakarak ulkene halkina bitirdin yakinda tas ustunde tas kalmiyacak akilliysan rusyayla barisa gidersin yoksa sende kacacak delik ararsin abd avrupa ukraynayi bitiriyor rusya degil asil dusman abd avrupa
    Cevapla
  • anti eyt 1 yıl önce Şikayet Et
    abd nin kuklası zelensky halkını sattın Ukrayna yı perişan ettin abd Ukrayna halkını zerre kadar düşünmez çıkarları uğruna silah göndererek savaşı uzatmak dertleri başaramazsınız yaptırımlar sadece abd ve batıyı batırır realite bu
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan maf ettin güzelim Ülkeyi hırto cık git geldiğin ülkeye
    Cevapla
  • türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi aptal Zehenspitzen hep senin yüzünden bu savas
    Cevapla
  • 06ankara06 1 yıl önce Şikayet Et
    batı uyanık kardeş ülkeleri biribirine kırdıryor sonra çökmek kolay olsun siyasi geçmişi olmayan bir aktör için müthiş bir direniş çok iyi rol mü kesiyor acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü