Türkiye'nin Pakistan'a gönderdiği ilk iyilik gemisi Karaçi'ye ulaştı

Türkiye’nin Pakistan’daki selzedeler için gönderdiği ve içerisinde yaklaşık 900 ton insani yardım malzemesi bulunan ilk iyilik gemisi Karaçi’ye ulaştı. İkincisinin 4 Şubat'ta ulaşması bekleniyor.

Türkiye'nin Pakistan'a gönderdiği ilk iyilik gemisi Karaçi'ye ulaştı
Türkiye'nin Pakistan'a gönderdiği ilk iyilik gemisi Karaçi'ye ulaştı
GİRİŞ 25.01.2023 22:42 GÜNCELLEME 25.01.2023 22:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aralarında gıda, battaniye, kışlık kıyafetler ve temizlik ürünlerinin bulunduğu yaklaşık 900 ton yardım malzemesi taşıyan gemi, Karaçi’deki limana demirledi.

Limanda düzenlenen törene, Sind Valisi Kamran Tessori, Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu, AFAD Kırşehir İl Müdürü İbrahim Avşar, Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı İbrahim Carlos Camilo, TİKA Karaçi Program Koordinatörü Halil İbrahim Başaran ve davetliler katıldı.

Törende açıklama yapan Sangu, sel mağdurlarına yalnız olmadıklarını söylemek istediklerini ifade ederek, "Türk halkı sizinle. İkinci gemi 4 Şubat’ta Karaçi’ye varacak." dedi.

Sind Valisi Tessori ise Türkiye’nin devamlı desteği dolayısıyla Ankara’ya teşekkür etti.

İçerisinde 763 ton insani yardım malzemesi bulunan ikinci iyilik gemisinin 4 Şubat'ta Karaçi'ye ulaşması bekleniyor.

- AFAD'IN PAKISTAN'A YARDIMLARI

Pakistan'da geçen sene muson döneminde sel afetinin yaşandığı ilk andan itibaren yardım için hazırlıklara başlayan AFAD, 28 Ağustos 2022'de Pakistan'a ilk ulaşan insani yardım uçağını Türkiye’den gönderdi.

AFAD, hava köprüsünün yanında iyilik trenleriyle de Pakistan'a yardım malzemeleri ulaştırdı.

Pakistan'daki çalışmaları yerinde koordine etmek ve yerelden insani yardım malzemelerini temin etme sürecini sağlamak amacıyla Ağustos 2022'den bu yana AFAD bölgede personel bulunduruyor.

AFAD Başkanlığı koordinesinde bölgeye şimdiye kadar, 15 uçak, 13 iyilik treni seferi, bir iyilik gemisi gönderildi.

Yerelden temin olmak üzere Pakistan'a toplam 38 bin aile tipi çadır, 565 bin gıda kolisi, 2 milyon 826 bin birim tıbbi malzeme, 120 bin battaniye, yatak ve yastık, 11 bin birim mutfak seti, 9 bin birim diğer mutfak malzemeleri, 50 bin birim giyim malzemesi ve halı, 2 mobil sağlık ünitesi ve kampı ve 50 motorlu bot gönderdi.

Pakistan'da 2022'deki sel felaketi sebebiyle yaklaşık 1740 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.

Ülke genelinde 33 milyondan fazla kişinin etkilendiği sellerin maliyetinin 30 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • emins 10 ay önce Şikayet Et
    elhamdulıllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail saldırılara yeniden başladı
UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi! Yerimiz değişti mi?