Alman Stern dergisinden tepki çekecek "Kundakçı Erdoğan" kapağı

The Economist'in ardından Alman Stern dergisi de Türkiye'de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırladığı analizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak "Kundakçı Erdoğan (Erdogan Brandstifter)" manşetini attı.

GİRİŞ 26.01.2023 08:12 GÜNCELLEME 26.01.2023 10:49
Bu Habere 323 Yorum Yapılmış

İngiliz The Economist dergisinin ardından şimdi de Alman Stern dergisi tepki çeken bir kapak ile okurlarının karşısına çıktı.

Alman dergisi, Türkiye'de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırladığı analizde çirkin ifadeler kullandı.

"Kundakçı Erdoğan (Erdogan Brandstifter)" kapağı ile okurlarının karşısına çıkan Stern, "Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye'de ve ayrıca Almanya'da" başlıklı bir yazı yayımladı.

Söz konusu yazıda, "Putin ve Batı ile müzakere ediyor; NATO'yu küçümsüyor ve Suriye'de savaş başlatıyor" deniliyor.

Erdoğan'ın uluslararası sahnede boy gösterdiğini belirten Stern dergisi, "...ama evinde güç için amansızca savaşması gerekiyor" yorumunda bulunuyor.

"Erdoğan, Ukrayna'dan Suriye'ye birçok ipi elinde tutuyor ve gücünü kullanıyor" diyen Alman dergisi yazıda şu ifadelere yer veriyor:

"Erdoğan bir seçim yenilgisini kabul eder mi? Partisi ortağı MHP askeriye ve emniyet güçlerine öylesine yerleşmiş durumda ki kimi uzmanlar onun halkın aksi yöndeki tercihine rağmen iktidarda kalabileceğine dair spekülasyonlar yapıyor."

"TÜRKİYE DİKTATÖRLÜĞÜN EŞİĞİNDE"

İngiltere merkezli medya kuruluşu The Economist, geçen hafta yayınladığı kapağında, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde" manşetini atmış, Ay'ın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini yerleştirmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 323
  • Saalih 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde dinkatörlük ingiliz sömürgesi olduğu dönmelerde vardı.adı milli şefe çıkmıştı sağır ismetin. şimdi ADAM KAZANDI. Hatta ADAM YİNE KAZANACAK. Menfaatlerinize çomak mı soktu Erdoğan. Haçlı HIRSIZLAR HIRLADIKÇA BİZ ERDOĞANIN DOĞRU YOLDA OLDUĞUNA DAHA BİR EMİN OLUYORUZ. Durmak yok yola devam. Bir yiğit ki DÜNYANIN BÜTÜN KÖPEKLERİ SALDIRIYOR
    Cevapla
  • Adanalılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasılsa kendilerini yırtıyorlar, iyi yoldayız hemde çok iyi
    Cevapla
  • Tarafsız insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yazayım Stern. Bild ve daha bunun gibiler Axel sprıngere bağlı hepsi yahudı bunlar abd ve İngiltere ne derse onu yapmak zorunda amerıkan ırkı dıye Bİr ırk yok avrupada ve ingiltereden kaçan zengın yahudilerin kurduğu tam bir terör devleti ondan dolayı abd komando edemediği devleti önce başkalarını kullanarak yapmak ısıtıyor sayın Recep Tayyip Erdoğan'a diş geçiremediği için piyonları kullanıyor türkiyede de altılı masa bırde pkk partisini kullanıyor hepsı havladıkça. demek bız doğru yoldayız
    Cevapla
  • Ustura 1 yıl önce Şikayet Et
    önce siz kendi pisliğinize bir bakın, terör sevicileri ikiyüzlü kalleşler artıklar. "Nazikopf"
    Cevapla
  • Aydos 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'daki yönetime Gerçek Alman gelsin,klrmalar ve Rus bozuntularl değil.Hay Hitler.Mekânln cennet olsun Hitler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"