‘Dünya savaşı başladı, iki dev ekonomiden biri çökecek!’ Avrupalı isimden şok tespitler

Uzadıkça uzayan Rusya-Ukrayna savaşı çok bilinmeyenli denkleme dönerken, gerilimin ABD veya Rusya’nın mâli çöküşünün ardından sona ereceği belirtiliyor.

‘Dünya savaşı başladı, iki dev ekonomiden biri çökecek!’ Avrupalı isimden şok tespitler
‘Dünya savaşı başladı, iki dev ekonomiden biri çökecek!’ Avrupalı isimden şok tespitler
GİRİŞ 26.01.2023 17:30 GÜNCELLEME 26.01.2023 17:30
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

İtalya'nın saygın gazetelerinden Le Figaro’ya konuşan tarihçi ve antropolog Emmanuel Todd, Rusya-Ukrayna savaşı ile ABD ve Batı'nın geleceğine ilişkin çarpıcı öngörülerde bulundu.

İKİ DEV EKONOMİDEN BİRİ ÇÖKECEK

Fransız entelektüel Todd, ekonomik yaptırımlara karşı Rus direncinin Amerikan emperyal sistemini uçuruma sürüklediğini, sürecin böyle devam etmesi halinde Avrupa ekonomisinin tükeneceğini ve ABD’nin dünyadaki parasal ve mali kontrolünün çökeceğini söyledi. 

Harici.com.tr’de yer alan habere göre Emmanuel Todd, şunları söyledi:
“Bu savaş aynı zamanda Birleşik Devletler adına da bir varoluş meselesi haline geldi. Artık en az Rusya kadar çatışmanın bir parçası haline geldiler ve geri dönüşleri yok. Bu yüzden de artık sonu gelmeyecek bir savaşta olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu öyle bir karşılaşma ki, sonucunda taraflardan biri çöküş yaşayacaktır.”

DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI!

Rusya-Ukrayna savaşının sadece bu iki devleti kapsamadığını belirten Todd, savaşın ‘Liberal Batı Devletleri’ ile ‘tutucu ve otoriter bakış açısına sahip’ dünyanın geri kalan ülkelerini ideolojik ve kültürel olarak karşı karşıya getirdiğini öne sürdü.

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte 3. Dünya Savaşı’nın çoktan başladığını savunan Todd, “Her ne kadar askeri anlamda yaşanan şiddet önceki dünya savaşlarına göre zayıf kalsa da belirli bir bölge içerisinde yer alan bir savaşın, sırtını Çin’e dayamış olan Rusya ile genel anlamda Batı ülkeleri arasındaki küresel bir ekonomik karşılaşmaya dönüştüğü ve bir dünya savaşı halini aldığı yadsınamaz bir gerçek.” dedi. 

RUSYA TERS KÖŞE YAPTI

ABD'nin Vietnam, Irak ve Afganistan'daki müdahalelerini hatırlatan Todd, Amerikan jeopolitiğinin dayandığı mantığın ‘Nasıl olsa iki okyanus arasında güvende olduğumuzdan ötürü başımıza bir şey gelmeyeceğinden istediğimiz her şeyi yapabiliriz’ yönüne olduğunu belirtti.

Rus ekonomisinin savaşta direnmesinin Amerikan emperyal sistemini felakete sürüklediğini söyleyen Todd, kimsenin Rus ekonomisinin bu kadar dirençli olacağını ve Rusya'nın NATO’nun ekonomik gücü karşısında ayakta kalacağını öngöremediğini belirtti.

EĞER AVRUPA EKONOMİSİ TÜKENİRSE…

Todd, "Rusya ekonomisi yaptırımlara süresiz olarak direnerek Çin tarafından desteklenmeye devam ederken, Avrupa ekonomisini tüketmeyi başarabilirse, dünyadaki Amerikan parasal ve mali kontrolleri çöker ve ABD’nin devasa ticaret açığını finanse etme olasılığı da ortadan kalkmış olur. İşte bu sebepten dolayı savaş, ABD için bir varoluş meselesi haline gelmiştir. Artık en az Rusya kadar çatışmanın bir parçası haline geldiler ve geri dönüşleri yok. Bu yüzden de artık sonu gelmeyecek bir savaşta olduğumuzu söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 209
  • M.Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve Amerika ekonomik yönden sıkıntılı, Çin'in desteklediği Rusya bu savaşın galibi olur. Ikiside bence şeytandır ama büyük şeytan Amerika'dır.
    Cevapla
  • Ali şahin. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki rusya çökecek, çünkü sistemi bulan ve işletenle savaşıyor.
    Cevapla
  • Yurttaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyelim parası değerlensin diye dünyada darbeler kaoslar çıkartan devletçikleri yemek için türlü oyunlar yapan dünyada sayısı belli olmadığı kadar çok masum insan öldüren yenilsin.
    Cevapla
  • Osman Akçay 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD 2023 de dünya üzerindeki maddi etkisini kaybedecek.Harikalar asrındayız .Ölenler ne kadar hızlı ölüyorsa Dirilenlerde okadar hızlı dirilecek. Bizler yaşatmak için şehit olmaya ,başkaları yaşamak için ölmeye hazır olsun... ELHAMDULİLLAH.
    Cevapla
  • Alpaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasbunallah ve nimel vekil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi