Berlin'de binlerce evsize 3 sokak kulübesi yapıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, evsizlere güvenli bir ortam oluşturulması amacıyla başlatılan "Safe Places (Güvenli Yerler)" model projesi kapsamında, evsizlerin kalabileceği kutu şeklinde 3 "küçük ev" kuruldu.

Berlin'de binlerce evsize 3 sokak kulübesi yapıldı
Berlin'de binlerce evsize 3 sokak kulübesi yapıldı
GİRİŞ 27.01.2023 13:26 GÜNCELLEME 27.01.2023 13:26

Almanya’nın başkenti Berlin’de, evsizlere güvenli bir ortam oluşturulması amacıyla başlatılan "Safe Places (Güvenli Yerler)" model projesi kapsamında, evsizlerin kalabileceği kutu şeklinde 3 "küçük ev" (Little Home) kuruldu.

Friedrichshain-Kreuzberg ilçesinde Ostbahnhof Tren Garı'nın yakınında kurulan 3 küçük eve, 30 Ocak Pazartesi günü evsizler yerleştirilecek.

263 BİN EVSİZ VAR

Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın ülkedeki evsizlerin durumu hakkında yayınladığı ilk rapora göre, 31 Ocak 2022 itibarıyla ülkede 263 bin kişinin kalıcı bir evi bulunmuyor.

Acil konaklama yerlerinde barındırılanlar, arkadaşlarıyla veya tanıdıklarıyla kalan gizli evsizler ve sokaktaki yaşayanlar olmak üzere evsizlerin üç gruba ayrıldığı raporda, yaklaşık 178 bin kişi birinci grupta, yaklaşık 49 bin kişi ikinci grupta ve yaklaşık 37 bin kişi de üçüncü grupta yer aldı.

Evsizlerin yüzde 63’sini erkeklerin, yüzde 35’ini kadınların oluşturduğu ortaya koyulan raporda, ortalama yaş ise 44 olarak belirlendi.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi