Paludan bu sefer de Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktı

Geçen hafta İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakarak büyük tepki toplayan Rasmus Paludan, bugün de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan'ın eylemi öncesi polis, geniş güvenlik önlemleri aldı.

GİRİŞ 27.01.2023 15:51 GÜNCELLEME 27.01.2023 16:50
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim yakmaya devam ediyor.

Uluslararası kamuoyunu karşısına alan ve dün, "Erdoğan İsveç'in NATO üyeliğini onaylayana kadar her cuma Kur'an yakacağım" diyen Paludan, bugün çirkin eylemini gerçekleştirdi.

Paludan: İsveç NATO'ya girene kadar her cuma Kur'an-ı Kerim yakacağımPaludan: İsveç NATO'ya girene kadar her cuma Kur'an-ı Kerim yakacağım

EYLEMİ İZLEMEYE ÇOK SAYIDA KİŞİ GELDİ

Başkent Kopenhag'ın popüler bölgelerinden Norrebro'ya giden Paludan, kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek kamuoyunun karşısına çıktı. Polisin barikat kurduğu alanda çok sayıda insan da Paludan'ı izledi.

GENİŞ ÖNLEMLER ALINDI

İslam Toplumu Derneği'ne ait caminin karşısına gelen Paludan'ın eylemi öncesi, Danimarka polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Camii önünde Kur'an yakan Paludan'ın eylemi sırasında yaklaşık 50 polis memurunun olduğu görülürken, alanda büyük bir polis otobüsünün de olduğu belirtildi.

MÜSLÜMANLAR SAKİNLİĞİNİ KORUDU, PROVOKASYONA GELMEDİ

Öte yandan Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen de bir açıklama yaptı. Rasmussen, "Türkiye ile Danimarka'nın iyi ilişkileri var ve bu değişmedi. Danimarka ve bireyleri arasında görüş ayrılığı vardır" dedi.

Paludan'ın cuma çıkışı Kur'an-ı Kerim'i yaktığı sırada cami hoparlöründen tekbir sesleri duyuldu. Camii cemaati de provokatöre karşı soğukkanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti.

TÜRKİYE'DEN EYLEME VERİLEN İZNE KINAMA

Danimarka Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Kur'an'a karşı saldırı içeren eyleme izin verilmesi kınandı.

Son dakika: Yeni provokasyon öncesi Türkiye'den Danimarka'ya kınama! Yeni provokasyon öncesi Türkiye'den Danimarka'ya kınama

"DANİMARKALILAR PALUDAN'IN PROVOKASYONUNA KARŞI ÇIKIYOR"

Cuma çıkışı AA muhabirine konuşan camii gönüllüsü Filistinli Halid el-Subeyhi, ilk kez yaşanmayan bu duruma alışık oldukları yanıtını verdi. Subeyhi, Paludan'ın iki yılı aşkın süredir Danimarka'da birçok caminin önünde bu provokasyonu gerçekleştirdiğini belirterek, "Bizim kendisine mesajımız şudur; 'Bunu yapma, bu ifade özgürlüğü değildir. Bu, Danimarkalı Müslüman azınlık açısından bir provokasyondur'" ifadesini kullandı. Halid el-Subeyhi, Müslüman toplumun provokasyona gelmeme konusunda dikkatli davrandığını belirterek, "Hasta bir adam. Dikkat çekmek için Müslümanları provoke etmek istiyor" diye konuştu.

Olayı görmek için bölgeye geldiğini aktaran Türk vatandaşı Sedat Güzel de "Danimarka vatandaşlarının yüzde 99'u Paludan'ın provokasyonlarına karşı" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 114
  • DURSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    1 tane Müslüman ülke bu olayı durdurmayı beceremiyor yazık size
    Cevapla
  • Ölümüne muhalif 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya üzerinde müslüman ülke varmı?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni kahretsin inşallah y
    Cevapla
  • Eray 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerici Barbar Yobaz Seçeneği Gercek yüzünü Gösteriyorlar
    Cevapla
  • Misafir. 1 yıl önce Şikayet Et
    Gel sıkıyorsa Kur'an-ı Kerim'i Cuma Namazı çıkışı Almanya/köln'de yakda erkekliğini görelim! Seni 50 polis değil Almanların SEK (özel operasyon polisi) bile kurtaramaz! Hodri meydan!
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    her olayda hoparlör ile EZAN okunsun.. bulun internetden güzel okunan bir Ezani ve caldirin hoparlörün yaninda.. böyle karsilik verilsin.. ordaki polislerede ALLAH hidayet versin.. akil fikir versin.. hepsi seytana hizmet ediyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!