Polonya, Ukrayna'ya 60 tank daha verecek

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna'ya Leopard 2 tankları dışında 60 adet tank daha vereceklerini açıkladı.

Polonya, Ukrayna'ya 60 tank daha verecek
Polonya, Ukrayna'ya 60 tank daha verecek
GİRİŞ 27.01.2023 16:14 GÜNCELLEME 27.01.2023 16:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Kanada basınına verdiği röportajda Ukrayna'ya Alman Leopard 2 tanklarının dışında 60 tank daha vereceklerini söyledi.

Batılı müttefiklerin Ukrayna'ya modern tank tedariki konusunda anlaşmaya varmasında Polonya'nın rolüne dikkat çeken Başbakan Mateusz Morawiecki, "Polonya'nın rolü diğer ülkeleri ikna etmede yardımcı oldu" dedi.

Polonya'nın 6 ay kadar önce Ukrayna'ya 250'den fazla tank veren ilk ülke olduğunu ifade eden Mateusz Morawiecki, 14 adet Leopard 2 tankının yanı sıra 60 adet modernize edilmiş tank daha vereceklerini söyledi.

60 tankın 30 tanesinin Polonya yapımı PT-91 Twardy ana muharebe tankı olacağını belirten Morawiecki, geri kalan 30 tankın modeli hakkında ise bilgi vermedi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • baba vanga 1 yıl önce Şikayet Et
    ayol verecek olduklarının hepsi hurdalık onarımları mart sonuna tekabül ediyormuş muşş ardından da bunların eğitimi verilecek yani tümü fasulye den laflar...........
    Cevapla
  • ibowien 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin bu dedigine karagöz kesin gülerdii.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Polonya savaştan sonra sizi kimse kurtaramaz, ruslar sizi yerler. Demedi deme
    Cevapla
  • Borazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin İsveç e saldırırsa mühimmat desteği vermek bizim için onurdur
    Cevapla
  • fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sizin ne mal olduğunuzu putin iyi biliyor. putin boşuna ukrayna nazi demiyor. hakikatten tam nazilerin ve batı şeytanının istilasına uğramış durumda. rusya umarım bu savaşta yenilmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı