Trump ve Biden'dan sonra Pence'in de evinde gizli belgeler bulundu

Evinde devlete ait "gizli belgeler" bulunan eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, hata yaptıklarını kabul ederek, bu konuda tüm sorumluluğu aldığını söyledi.

Trump ve Biden'dan sonra Pence'in de evinde gizli belgeler bulundu
Trump ve Biden'dan sonra Pence'in de evinde gizli belgeler bulundu
GİRİŞ 28.01.2023 08:56 GÜNCELLEME 28.01.2023 09:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Florida Eyalet Üniversitesi'nin bir etkinliğinde konuşan Mike Pence, evinde başkan yardımcılığı döneminden kalma "gizli" ibareli devlet belgelerinin bulunmasına ilişkin, "Bu gizli belgeler benim kişisel konutumda olmamalıydı. Hata edildi ve ben tüm sorumluluğu alıyorum" şeklinde konuştu.

Gizli belgelerin uygun bir şekilde muhafaza edilmesinin ulusal güvenlik açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Pence, Donald Trump ile Başkan Joe Biden'ın kişisel ofisi ve konutunda gizli belgelerin çıkması üzerine ihtiyaten kendi kişisel kayıtlarını gözden geçirdiklerini söyledi.

ANINDA YETKİLİLER İLETİŞİME GEÇTİ

Pence, belgelerin bulunmasının ardından derhal Ulusal Arşivler, FBI ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerine haber verdiklerini belirtti.

Danışmanlarının bu kurumlarla işbirliği içerisinde süreci yürüttüklerini aktaran Pence, kendisinin belgelerin varlığından haberdar olmadığını aktardı. 

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Kirli çarşaflar ileride siyasi şantaj için depolanıyor demek. Ama bir kasada tutaydınız. Sanırım dinzaorları siyaset sahnesinden süpürmek istiyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler