Donald Trump: Başkanlığa aday olan herkes zihinsel yeterlilik testinden geçmeli

ABD'nin 45. Başkanı Donald Donald Trump, ülkede başkanlık seçimlerine aday olan herkesin, zihinsel yeterlilik testine girmesi gerektiğini ifade etti.

Donald Trump: Başkanlığa aday olan herkes zihinsel yeterlilik testinden geçmeli
Donald Trump: Başkanlığa aday olan herkes zihinsel yeterlilik testinden geçmeli
GİRİŞ 21.02.2023 23:47 GÜNCELLEME 21.02.2023 23:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Donald Trump, "Truth Social" isimli sosyal medyasından yaptığı paylaşımda, ABD'de başkanlık seçimlerine aday olan herkesin, adaylığını duyurmasıyla ya da öncesinde tam ve eksiksiz bir zihinsel yeterlilik testine girmeyi kabul etmesi gerektiğini kaydetti.

Halihazırda 76 yaşında olan ve 2024 başkanlık seçimlerine resmen aday olan Trump, adayların fiziksel olarak çalışmaya uygun olduğunu gösteren bir teste de girmesi gerektiği görüşünü savundu.

ZEKA VURGUSU

Trump, "Seçkin bir başkan olmak, muazzam bir zihinsel keskinlik ve fiziksel dayanıklılık gerektirir. Bu niteliklere sahip değilseniz muhtemelen başarılı olamayacaksınız." ifadesini kullandı.

Seçimlere adaylığını yakın zamanda açıklayan Nikki Haley, 75 yaşın üzerindeki siyasetçiler için zorunlu zihinsel yeterlilik testleri getireceğini söylemişti.

80 yaşındaki mevcut ABD Başkanı Joe Biden ise adaylığını henüz resmen duyurmadı. Ancak aday olur ve seçilirse 82 yaşında başkanlık yemini yapacak olan Biden, en yaşlı Amerikan başkanı olarak tarihe geçecek.

Twitter dosyalarının 16'ncı serisi yayınlandı: Ana akım medyadan Trump'a çifte standartTwitter dosyalarının 16'ncı serisi yayınlandı: Ana akım medyadan Trump'a çifte standart

Trump'tan Biden'a: Sen, Amerikan tarihinin en yozlaşmış başkanısınTrump'tan Biden'a: Sen, Amerikan tarihinin en yozlaşmış başkanısın

Donald Trump, ABD Başkanı Biden'a yüklendi: Irkçılara ve sapıklara dur diyeceğiz!Donald Trump, ABD Başkanı Biden'a yüklendi: Irkçılara ve sapıklara dur diyeceğiz!

Trump seçim yarışını başlattı: Daha kızgın ve kararlıyımTrump seçim yarışını başlattı: Daha kızgın ve kararlıyım

Trump ve Biden'dan sonra Pence'in de evinde gizli belgeler bulunduTrump ve Biden'dan sonra Pence'in de evinde gizli belgeler bulundu

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçeği söylemiyor. ABD başkan adayı olmanın tek şartı siyonist destekçisi olmaktır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde yapilsa cogu hain kavim olan guruplar teste bogulur cikamaz
    Cevapla
  • biri 1 yıl önce Şikayet Et
    adamsin
    Cevapla
  • AKINCILAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tesbit aynısı bizim ülkemizdede uygulanması lazım
    Cevapla
  • YasinBaba 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adama bazıları kızıyor ama hep doğruyu söylüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!