Twitter dosyalarının 16'ncı serisi yayınlandı: Ana akım medyadan Trump'a çifte standart

Popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Twitter'da yeni yönetici Elon Musk, eski dönemde kayıtlara geçmiş kurum içi yazışmaları basına servis etmeye devam ediyor. Son dosyada Trump'a yapılan çifte standart dikkat çekti.

Twitter dosyalarının 16'ncı serisi yayınlandı: Ana akım medyadan Trump'a çifte standart
Twitter dosyalarının 16'ncı serisi yayınlandı: Ana akım medyadan Trump'a çifte standart
GİRİŞ 20.02.2023 12:44 GÜNCELLEME 20.02.2023 12:48

Geçtiğimiz yıl SpaceX'in sahibi Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da eski dönemde devlet otoriteleriyle yapılmış ve hala kurum kayıtlarında yer alan yazışmalar bir bir bağımsız gazeteciler aracılığıyla paylaşılmaya devam ediyor. 

Önceki gün Matt Taibbi'nin yayınladığı, Elon Musk'ın da kendi sayfasında paylaştığı 16'ncı seride ana akım medyanın Donald Trump'a uyguladığı çifte standarda ve benzer bir aksiyonun Demokrat Parti'ye karşı alınmayışına dikkat çekildi.

TRUMP'A YAYGARA, KİNG'E GÖRMEZDEN GELME

İki aydır paylaştığı onca dosyanın ana akım medyada yer edinmeyişine vurguda bulunan Taibbi, bu kez Donald Trump ve Demokrat Parti Maine Senatörü Angus King'in Twitter yöneticileriyle yapmış olduğu yazışmaları gündeme getirdi.

Dosyanın ilk ayağı, Trump'ın bir kullanıcının (Chrissy Teigen) paylaşmış olduğu gönderinin kaldırılması için Twitter'a yazdığı mesajdan oluşuyor. Cumhuriyetçi liderin bu mesajı, o dönemin Twitter yöneticileri üzerinden ulusal basına sızdırılmıştı. ABD genelinde on milyonlarca insanın erişimindeki bazı web siteleri ve haber portalları, bu mesajı 'baskı' ve 'sansür' gibi ifadelerle haberleştirmişti.

Ancak ana akım medyada benzer bir aksiyon, aynı dönemde Twitter yetkilileriyle irtibata geçen Demokrat Partili Maine Senatörü Angus King için alınmadı. 

Twitter'ın eski yöneticilerinden Kevin Kane, Ekim 2018'de Senatör King ile konuştuğunu, Senatör'ün, Kane'den 354 şüpheli hesabın kaldırılmasını istediğini eski Twitter Güvenlik Birimi Başkanı Yoel Roth'a iletiyor. Bahsi geçen şüpheli hesaplar ise, "Sus FB Accounts" şeklindeki bir dizi kısaltmadan oluşma başlığa sahip Excel dosyasında bulunuyor.

Senatör Angus King

ABD'deki ana akım medya ise, Maine Senatörü Angus King'in hiçbir gerekçe göstermeden 354 hesabın yasaklanma talebini görmezden geldi. Fakat aynı haber portalları, Trump'ın 'tek bir gönderinin silinmesi' minvalindeki isteğini manşetten haberleştirmişti.

Gazeteci Matt Taibbi, 16'ncı serinin son gönderisinde ana akım medyanın Demokrat Parti idaresinde olduğunu, paylaşılan onca dosyanın hala görmezden gelindiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!