İtalya ve Fransa'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemleri desteği

İtalya ve Fransa’nın Kiev'e Aster uçaksavar füzeleri ile SAMP / T hava savunma sistemleri sağlayacağı öğrenildi.

İtalya ve Fransa'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemleri desteği
İtalya ve Fransa'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemleri desteği
GİRİŞ 28.01.2023 16:04 GÜNCELLEME 28.01.2023 16:22

İtalya ve Fransa, Kiev'e 800 milyon euro değerinde Aster uçaksavar füzeleri ile SAMP/T hava savunma sistemi sağlayacak.

25 KİLOMETRE MESAFEDEKİ FÜZELERİ ÖNLÜYOR

 Aster sistemlerinin, balistik füzeleri bile engelleyebileceğini yazan İtalyan basını Aster-30'ların 100 kilometre mesafedeki uçakları ve 25 kilometre mesafedeki füzeleri önleme yeteneğine sahip olduğuna vurgu yaparak, "Kontrol ünitesi 130 farklı hedefi kontrol etme ve aynı sayıda hedefe 10'a kadar füze fırlatma kabiliyetine sahip. 4 adet Aster aracına toplam 32 füze yerleştirilebiliyor, her biri 8 Aster-30 füzesi taşıma ve fırlatma yeteneğine sahip” ifadelerine yer verdi.

800 MİLYON EUROLUK YARDIM

Füze kalkanının 500 milyon euroya, 32 adet Aster-30'un her birinin 2 milyon euroya mal olduğunu belirten gazete, toplam maliyetin 800 milyon euroyu bulacağı ve bunun ‘çok pahalı bir hediye’ olduğunu vurguladı.

ALMANYA VE ABD'DEN TANK DESTEĞİ

Bu hafta içinde Almanya ve ABD'den de Ukrayna'ya tank sözü gelmişti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya verdiği askeri desteği daha da güçlendireceğini ve Leopard 2 ana muharebe tankları sağlamaya karar verdiklerini açıklamasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 Abrams tankının verileceğini duyurmuştu.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma