Adonis Georgiadis: Erdoğan'a söylüyorum; Bizimle uğraşma sizi ezeriz

Yunanistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, Erdoğan'ın "bir gece ansızın geliriz" çıkışına güldüklerini, Yunan Hava Kuvvetleri'nin Türk Hava Kuvvetleri'ni ezeceğini ve Erdoğan'ın Yunanistan'la uğraşmaması gerektiğini söyledi.

Adonis Georgiadis: Erdoğan'a söylüyorum; Bizimle uğraşma sizi ezeriz
Adonis Georgiadis: Erdoğan'a söylüyorum; Bizimle uğraşma sizi ezeriz
GİRİŞ 29.01.2023 10:14 GÜNCELLEME 02.02.2023 16:48
Bu Habere 1072 Yorum Yapılmış

Yunanistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye'nin son dönemde Yunanistan'a yönelttiği uyarıları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta Yunanistan'ı "Bir gece ansızın gelebiliriz, hadlerini bilsinler" diyerek uyarıyor.

"ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINA GÜLÜYORUZ"

Yunan medya ağı SKAI'ye konuşan Georgiadis, "Ne zaman Erdoğan'ın bir gece ansızın gelebileceği açıklamalarını duysak gülüyoruz" dedi.

"TÜRKİYE MERHAMETİMİZE KALIR"

Georgiadis, "Sayın Erdoğan'a şunu demek istiyorum: Eğer gece, sabah ya da öğleden sonra gelirse bizim Rafale ile Viper (F-16 Block 70) uçaklarımız Türk Hava Kuvvetleri'ni ezer ve Türkiye, Ege'de tam hava üstünlüğüne sahip olduğumuz için merhametimize kalır" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan Türkiye'ye mesaj: Havada ve denizde üstünlük bize geçtiYunanistan'dan Türkiye'ye mesaj: Havada ve denizde üstünlük bize geçti

"ERDOĞAN'A SÖYLÜYORUM: BİZİMLE UĞRAŞMA"

Yunanistan'ın savaşa girmek istemediğini belirten sağcı siyasetçi, "Biz Türkiye ile savaşa girmek için savaş uçağı almıyoruz. Ancak eski Roma'da söylenen şu söze inanıyoruz: Barış istiyorsan savaşa hazır ol. Bu yüzden Erdoğan'a, Yunanistan'la uğraşamaması gerektiğini söylüyorum" dedi.

SİLAHLANMAYI ÖVDÜ, ANA MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Ana muhalefetteki SYRIZA'yı eleştiren ve Başbakan Miçotakis'i öven Georgiadis, "Miçotakis geldi ve silahlı kuvvetleri güçlendirdi. Torpidolar aldık, fırkateynler sipariş ettik, Fransa ve Amerika ile ittifak yaptık, Rafale'ları satın aldık, F-16'ların Viper seviyesine yükseltilmesine hızla devam ediyoruz, F-35 programına girmek için başvurduk. SYRIZA ise, bunlara karşı oy kullandı" şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1072
  • Ching chang chong. 1 yıl önce Şikayet Et
    Denizden gelen denize dökülürmüş
    Cevapla
  • Fatihin torunları 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlı yetkili korktuğu için bu açıklamayı yaptığı belli.. Türkiyeyle savaşmak sizin boyunuzu aşar.. Tavşanın üzerinden tankla geçmiş orantısız güç olur... Savaşın sonucunu uçak sayısı yada özelliği belirlemez..
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalanlarla ağlaya ağlaya uçak toplayıp ülkenize kondular sanki kendileri yaptı ülkeniz gitti haberiniz var mı bunların muhalfetleti uyuyor mu
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana öz güven gelmiş naylon kafa
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu aldik bunu aldik diyo lan savas ciksa ,, titremekden kullanamassiniz , karsinizda kim var sizin , topi top ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı