Wall Street Journal: İran'daki İHA saldırısını İsrail yaptı

The Wall Street Journal gazetesi, İran'a ait savunma tesisine insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiğini yazdı.

Wall Street Journal: İran'daki İHA saldırısını İsrail yaptı
Wall Street Journal: İran'daki İHA saldırısını İsrail yaptı
GİRİŞ 29.01.2023 22:36 GÜNCELLEME 29.01.2023 22:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Gazetenin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, İsrail, İran'ın İsfahan şehrinde İHA'larla İran Uzay Araştırma Merkezi'ne ait bir tesisin yanındaki mühimmat fabrikasını hedef aldı.

İranlı yetkililer ise hava savunma sistemlerinin mühimmat fabrikasını hedef alan "saldırı girişimini" savuşturduğunu ve 2 İHA'nın imha edildiğini, birinin ise düşürüldüğünü açıkladı.

İran tarafı, İHA'ların patlaması sonucu fabrikanın çatısında küçük çaplı hasar meydana geldiğini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise saldırıyı "korkakça" olarak nitelendirerek, "Bu tür eylemler, uzmanlarımızın barışçıl nükleer ilerleme konusundaki kararlılığını ve niyetini etkileyemez." açıklamasını yaptı.

Öte yandan, söz konusu saldırının, 2009'dan 2021'e kadar İran'a yönelik bir dizi operasyona izin veren İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun liderliğindeki yeni aşırı sağ koalisyon hükümeti altında gerçekleştirilen ilk saldırı olduğu kaydediliyor.

İsfahan Valiliği patlamayı doğrularken, can kaybının olmadığını açıklamıştı.

İran Meclisi İsfahan Milletvekili Hüseyin Mirzai, dün akşam saatlerinde İsfahan kenti semalarında görülen İHA'ların İsrail'e ait olduğunu öne sürmüştü.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İran ve diğer bölgesel meseleler hakkındaki ABD-İsrail müzakerelerini sürdürmek için pazartesi günü İsrail'e gitmesi planlanıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Ertaç Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    İran ve israilin dost olmadığını bütün dünya görüyor.Bu gerçeği dile getirince, birinin zoruna gidiyor.Zorlarına gitmeleri de onları bir hayli üzmüş ki , bu üzüntünün kendisinden gitmesi için tarafıma iftria atmaya devam ediyor. Bela gelmez gelmez, bir gün nerden geldiğini anlayamaz. Bu kişiye kendi kaynakları ne diyor, ( ?!) aklı başında olanlar ilgili kaynağı sorsunlar ve araştırsınlar....
    Cevapla
  • Dghaj 1 yıl önce Şikayet Et
    Itrailin için iran eyle kariştirmiş ki her gün 10 20 tane itrailli helak olür.itrail ancak bü tür başarisiz kücuk olaylarla cevab verir ki hiç onemli deyir
    Cevapla
  • ertaç akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarafıma geçmiş yıllarda iftira atanları Allah cc . havale ediyorum. Din bilgileri de zayıf bu insanların... Neyse...
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail İran'a ait yerleri vuruyor İran sap sap bakıyor korkaklar
    Cevapla
  • Gungoren 1 yıl önce Şikayet Et
    Aptal seni stratejiler neallarsin..!
    Cevapla
  • ertaç akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Israil resmi anlamda bu saldırıyı üstlenmeden iran hemen nası karşılık versin?!!! Ayrica 4 tanesinden üçünü imga etmesi hava savunma sisteminin cok iyi duzeyde oldugunu gosterir Cunku bir tanesine hazırlıksız yakalanmış cunku iran hava savunma sistemleri uzun menzilli füze ile gelen saldırıya her zaman aktiftir. Alcak irtifadan gelen saldiriya o an hazırlıksız yakalanmış olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor