İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal açıklama: Elektrikli sandalyede idam tehdidi

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsraillilere saldırı düzenleyen Filistinlilerin "elektrikli sandalyede" idam edilmesi gerektiğini savundu.

İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal açıklama: Elektrikli sandalyede idam tehdidi
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal açıklama: Elektrikli sandalyede idam tehdidi
GİRİŞ 30.01.2023 23:47 GÜNCELLEME 31.01.2023 00:51
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Ben-Gvir, başkanlığını yaptığı aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisinin toplantısında Filistinlilere yönelik tehditlerde bulundu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te İsraillilere karşı düzenlenen saldırılara işaret eden Ben-Gvir, "Yakında idam yasasını çıkaracağız. Sivilleri katledenler elektrikli sandalyede idam edilmeliler." dedi. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'nın haberine göre ise Ben-Gvir, Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Filistinli faillerin mahallelerinde sokağa çıkma yasağı getirilmesini ve kapı kapı dolaşarak silahların toplanmasını istediğini dile getiren Ben-Gvir, silah taşıyan herkesi tespit etmek ve gözaltına almak için sosyal ağların taranması talimatı verdiğini ifade etti.

Ben-Gvir'in dün Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 14 evin yıkılması talimatı verdiği bildirilmişti.

İSRAİL'İN CENİN SALDIRISI GERİLİMİ TIRMANDIRDI

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na 26 Ocak'ta düzenlediği baskında 10 Filistinli öldürülmüştü. Bunu, Doğu Kudüs’teki bir yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 7 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı izlemişti.

Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde de 28 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırıda biri ağır 2 İsrailli yaralanmıştı. Bölgede gerilim tırmanırken fanatik Yahudi yerleşimciler Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere, mülklerine ve araçlarına yönelik saldırılarını artırdı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 135
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Hopalaa sende su goyverdin ha neco
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler Firavunu, Nemrutu yoksa Hitleri mi taklit ediyor.? Bence üçünün bileşkesi.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bir Selahattin Eyyubi çıkmaz daha müslümanlar bölüm pörçük paramparça anca kendi içlerinde lanetlenmeliller ki birbirini kırsınlar.
    Cevapla
  • EKO 1 yıl önce Şikayet Et
    Hitler zamanın, insanlık sabun yapılmış. Sen de sabun yapılan O insanların nesli olarak elektrikli sandalye ile tehdit ediyorsun başka insanları. Sonra ne olacak? Hitlerin yerinde neler esiyor ise sizin yerlerinizde de o esecek. Tarih Onu ve neslini affetmediği gibi sizleri de affetmeyecek. Ya da biri çıkacak ve size çok daha kuvvetlice "Van münit" diyecek o zaman yaşattıklarınız "Gazze Şeridi" gibi geçecek dimağlarınızdan. Siz siz olun akıllı olum Zulüm yapmayın, insan olun. Yoksa bu topraklarda hep tetikte beklersiniz.
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ADAM "DÜNYAYI BOŞ OLARAK YARATAN ALLAH CC.NA DÜNYAYI BOŞ OLARAK TESLİM EDECEĞİM"diyen "FAŞİST HİTLERE" BENZEMEKTEDİR.önce bu adam DÜNYANIN RAHATI için bertaraf edilmeli vesselam.Yok mu bir DELİKANLI?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti