Van Hollen'den F-16 tehdidi: Türkiye vefasız bir müttefik

Amerikalı Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Türkiye'nin önemli ama "vefasız bir müttefik" olduğunu söyleyerek, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verilmemesi durumunda, Ankara'ya F-16 satışına onaylamayacağını ifade etti.

Van Hollen'den F-16 tehdidi: Türkiye vefasız bir müttefik
Van Hollen'den F-16 tehdidi: Türkiye vefasız bir müttefik
GİRİŞ 01.02.2023 09:56 GÜNCELLEME 01.02.2023 14:12
Bu Habere 254 Yorum Yapılmış

Amerikalı Demokrat Senatör Chris Van Hollen, başkent Washington'da Al Monitör'ün düzenlediği bir panelde konuştu.

Demokrat Partili Van Hollen, "Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylamadan F-16 satışına onay verilecek bir senaryo yok. Eğer İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini kabul etmezse, Türkiye'ye F-16 satılmayacak" ifadesini kullandı.

"SENATO'DA BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER VAR"

Terör örgütlerini açık açık destekleyen, Patriotları vermeyip S-400 alımı sebebiyle Ankara'ya ambargo uygulayıp F-35 projesinden atan ABD'nin adımlarını görmezden gelen ve açıklamalarında Türkiye'nin "vefasız bir müttefik" olduğunu söyleyen Maryland Senatörü Van Hollen, Kongre içinde de F-16 konusunda çoğunluğun benzer bir görüşte olduğunu dile getirdi:

"Senato'da bu yönde bir fikir birliği olduğunu düşünüyorum. Başkan Joe Biden'ın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği onaylanmadan F-16 satışına izin vermesi olasılığını düşük görüyorum. Böyle bir yetkisi var ama bu ortamda böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum."

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM DÜŞÜNÜLMELİ"

ABD ile Avrupa Birliği'nin (AB) ortak bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Van Hollen, "AB ortaklarımızla daha fazla koordinasyon içinde çalışmalıyız. Eğer Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girişini engellemeye devam ederse potansiyel olarak farklı türde yaptırımlar düşünmemiz gerekiyor" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KORUMA ÇABASI

ABD'li siyasetçi Van Hollen, omurgasını PKK/YPG/PYD'nin oluşturduğu ve ABD'nin de destek verdiği Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) yönelik Türkiye'nin olası bir operasyonu durumunda da yaptırım uygulanması gerektiğini dile getirdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 254
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    İyice kabak tadı verdi bence başka alternatifler bakılsın bunlarda f 16 larının turşusunu kursunlar bu ne yaa dünyada tek bunlarda mı var ahlaksızlar
    Cevapla
  • Cetin. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah canım bizde sizin f 16 lariniza kalmadık,kizdirmayin bak ileride siz bizden almak zorunda kalırsınız,birde vefadan bahsederken Kore de yüzlerce şehit verip kurtardigimiz Amerikan tugayini unutma olurmu zevzek
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş beleş konuşmayacaksın. Afrika ya da çin'i de kimse referans almadı oturma organından uydurma. Türkiye'ye ikiyüzlülük yapan birine hak vermek alçaklıktır. Aya Sofya'nın tekrar camiye çevrilmesi, Devletimizin ve Müslüman Türklerin çıkarına olan tüm icraatler sadece kanı ve ruhu bozukları rahatsız eder. Bu ülkede Cumhuriyet ilan edileli 100 yıl geçmiş. Uçak yapmak sadece bu adamın görevi miydi ulan? Ülkede ağır sanayi vardı da bu adam mı işletmedi? 1950'li yıllarda güney kore denilen ülke yerlebir edilmişti ve sadece 50 sene içinde dünyanın en gelişmiş ülkelerinden oldular. Ya onların 30 yıl önünde olan Türkiye'nin başındaki zatlar bu adam gelinceye kadar ne halt etmişler?
    Cevapla
  • memleket 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar bira içiyor muz yiyor zevzek zevzek konuşuyor az kaldı yakında ah bi dönebilsek diyecekler bizimkileri F35 programından mahsus bütün güvenlik kitlerini kıracaklar diye çıkarttılar f16 yıda vermeyecekler çünkü f35 den daha kullanışlı uçağa çevireceğimizi biliyorlar ee bizde zaten şimdilik bize bulaşmasınlar diye topu onların sahada gezdiriyoruz hele şu seçimi ve 2025 i atlatalım sonra alayına yeteriz
    Cevapla
  • Fatih ULUİRİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Dandini dandini dastana. taaa oradan burayı kudurtan amerika'yı bizden burdan kudurtalım diyoruz. Vermesen ne olur nota silahları diye senin silahlarını kullanan bizler natoya uymayan silahla devam eder, sen de bizde dışarıdan aldık deriz. Sabrın sonu selamet. kudurun az daha.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!