Rusya'dan Avrupa'ya Kur'an-ı Kerim çağrısı

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının ve benzer eylemlerin ciddi şekilde kınanması için Avrupa parlamentolarına çağrı gönderileceğini bildirdi.

Rusya'dan Avrupa'ya Kur'an-ı Kerim çağrısı
Rusya'dan Avrupa'ya Kur'an-ı Kerim çağrısı
GİRİŞ 01.02.2023 14:26 GÜNCELLEME 01.02.2023 14:29
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Konsey toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

Bu tür eylemleri organize edenlerin dünyayı ateşe verdiğini ve yeni gerilim odakları yarattığını ifade eden Matviyenko, "Bu bir hakarettir, bu suçtur, etnik nefreti körüklemedir. İnsanlar, Müslümanlar için kutsal olana saldırıda bulunuyor" dedi.

Dünyada tüm aklı başında güçlerin bu tür eylemleri sadece kınamakla kalmayıp durdurulmasını istediğini hatırlatan Matviyenko, Rusya'nın her milletten insana saygı duyan çok uluslu bir ülke olduğunu dile getirdi.

İsveç'teki eyleme tepki olarak Federasyon Konseyinin Uluslararası İlişkiler Komitesinden çalışma yapmasını isteyen Matviyenko, "Federasyon Konseyi adına Avrupa parlamentolarına bu tür eylemleri ciddi şekilde kınayan ve bu tür hakaret içeren eylemlerin önlenmesi için tüm tedbirlerin alınmasını öneren bir çağrı gönderelim" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • Korhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Rusya !!! Спасибо большое Россия !!!
    Cevapla
  • EMRE 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa dinsizliğini ırkçılığını , tabelaya değil aklına kazımış kurAN YAKIYORLAR , BUNU AÇIKLASIN AVRUPA SEVİCİLER
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM SİZE GUC KUVVET VERSİN RUSYA sayin PUTİN de peygamber efendimize hakaretler edenlere karsi çıkmıştı teşekürler
    Cevapla
  • Ebabil kuşu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu duruma sessiz kalan islam ülkeleri YÜCE ALLAH ın azabı gazabı üzerinize olsun!!! Bu duruma da suspus iseniz daha niye yaşıyorsunuzki
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bati olmasaydi türkiye çok geride kalirdi bunu bilin
    Cevapla
  • Pervane 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı olduğu için ileri derecede geri kaldık. Dinimizden örf adetlerimizden kültürümüzden uzak kaldık, yozlaştık
    Cevapla
  • Wiem07 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu yoruma bakın ya, batı bitmiş ve hala batıyı sovunan kitle var İngiltere ayrılmak için neler yaptı, Türkiye batısız yoluna her şekilde devam eder fakat batı Türkiyesiz bir hiç. Nokta
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadarda batı sevicisisisniz.bati kim laaa kağıt topluluğu katil emperyalist ler.
    Cevapla
  • Hakı 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur en büyük ticaretimiz Avrupada laf etmeyin boşuna
    Cevapla
  • Habib 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya simdi agzimi bozacam koca kafali beyin yok sende. Teroru besleyen kim bundan dolayi þurkiyenin zararini hesab ettin mi. Ekonomik saldirilarin netivesini bu gune kadar arkasinda batinin oldugu ihtilalleri gezi olaylari. Gibi bunlarin maliyetini sen bilirmisin. Tarihini yanlis ogretip gecmisinle bagini koparan musluman devletlerle afrika ile is yaptirmayanlar bu bati somürgesi degilmi. Bu kafa sana buyuk kusura bakma
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    İlerideyiz diyorsun ya evet şimdi neredesin acaba bu yüksek bilgini bizimle paylaşır mısınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı