Feyruz, Suudi Arabistan'ın milyon dolarlık konser tekliflerini reddetti

Lübnanlı efsane sanatçı Feyruz, Aralık 2022'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Trio Arabic Night etkinliğinde şarkı söyleme teklifini ve Ocak 2023'ün sonunda yine Riyad'da düzenlenen Joy Awards'a katılmayı reddetti.

Feyruz, Suudi Arabistan'ın milyon dolarlık konser tekliflerini reddetti
Feyruz, Suudi Arabistan'ın milyon dolarlık konser tekliflerini reddetti
GİRİŞ 04.02.2023 17:11 GÜNCELLEME 07.02.2023 16:13
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

21 Kasım 1935'te dünyaya gelen, Klasik Arap müziğini modern enstrümanlarla birleştiren ve sesiyle Arap coğrafyası dışında Dünya'da da büyük bir ün yapan Lübnanlı efsane sanatçı Feyruz'un (Fairuz), Suudi Arabistan'dan gelen iki teklifi reddettiği ortaya çıktı.

İlk olarak İsrail gazetesi Haaretz tarafından ortaya atılan iddia, Feyruz'un kızı Reema Rahbany tarafından da doğrulandı.

SADECE LÜBNAN'DA SAHNE ALACAK

Haaretz ve Middle East Eye'da (MEE) yer alan bilgilere göre Feyruz; Aralık 2022'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Trio Arabic Night etkinliğinde şarkı söyleme teklifini ve Ocak 2023'ün sonunda yine Riyad'da düzenlenen Joy Awards'a katılmayı reddetti.

Asıl adı "Nouhad Haddad" olan Feyruz'un teklifi reddetmesinin sebebi olarak ise, "Suudi Arabistan'ın son zamanlarda gerek kadın gerekse de toplumsal özgürlük adına attığı adımları gerçek ve samimi bulmadığı; bu tür tanıtım çalışmalarının parçası olmak istemediği" gösterildi.

Feyruz'un kızı Reema Rahbany, annesinin sadece Lübnan'da sahne alacağını söyledi.

Feyruz, 2020 yılında Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u Lübnan'daki evinde ağırlamıştı.

"MUHAMMED BİN SELMAN'IN KÜLTÜREL LİBERALİZM BALONU PATLADI"

Feyruz'un teklifi reddetmesiyle alakalı haberinde Haaretz, "Lübnanlı diva Feyruz'un Suudi Arabistan'da konser vermeyi reddetmesi, Veliaht Prens'in yaratmaya çalıştığı göstermelik kültürel liberalizm balonunu patlattı" ifadelerini kullandı.

BİN SELMAN'IN "SUUDİ ARABİSTAN'I ONAYLATMA" ÇABASI

Suudi Arabistan ve Prens bin Selman'ın imajı, 2018'deki Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası epey düşmüştü. Söz konusu kültürel organizasyonlar da Suudi Krallığı'nın özellikle de Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, "Suudi Arabistan'ı dünyaya açma ve uluslararası kamuoyundan onay alma" çabasının en büyük adımları olarak görülüyor. Veliaht Prens bin Selman, 2021 yılında, bu tür etkinlikleri organize etmesi için 64 milyar dolar bütçeye sahip özel bir komite kurmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 47
  • Maksut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi alma kaynakları İsrail yazık
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Kan emici emperyalist Makrona ne diye kostun..?
    Cevapla
  • Barbaros 1 yıl önce Şikayet Et
    Kabe Türkiye yönetimine geçmelidir bu din uğruna en çok çaba sarf eden Türk coğrafyasıdır
    Cevapla
  • AbdülHEKİM 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım bizdeki arapsevmez divalarımızdan kaçı koşarak gidecek... Çağırırlarsa tabiî
    Cevapla
  • Ebru 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabistan'a yazıklar olsun. Kültürel liberalizm miş. ABD ne isterse onu yapmaktan başka bir kifayetliliği yok Suudilerin. Zaten ingiliz üretimi vehhabi olup din i İslamı olmayan bir yorumuyla yaşıyorlar. Hiç olmadı "şeriat" adı altında bir takım İslami kuralları uygular görünüyorlardı ama şimdi ağa babaları emretmiş, bir "açılım" yapıyorlar. Yazıklar olsun. Biz müslümanlar düştüğümüz bu hakir durumdan ne kadar utansak ta, hiçbir şeyi düzeltemiyoruz. Çünkü ana felsefemizi kaybetmişiz. Şimdi de Peygamber efendimizi yok saydırmaya çalışıyorlar. Bizim hiç aklımız izanımız kalmadı mı? Kalbimiz gerçeği kavrayamayacak kadar kararıp kaldı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir