Hamaney'den göstericilere af kararı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaklaşan devrim yıldönümü kutlamaları öncesinde binlerce gösterici hakkında af kararı verdi.

Hamaney'den göstericilere af kararı
Hamaney'den göstericilere af kararı
GİRİŞ 05.02.2023 16:29 GÜNCELLEME 05.02.2023 16:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaklaşan devrim yıldönümü kutlamaları öncesinde Mahsa Amini gösterilerinde tutuklanan ve haklarında “casusluk, kasten adam öldürme ve yaralama, kamu malına zarar verme ve kundaklama, muharebe ve yeryüzünde bozgunculuk çıkartma” gibi suçlamaları olmayan binlerce gösterici hakkında af kararı verdi.

BİNLERCE GÖSTERİCİYE AF KARARI

İran devlet televizyonu, İran Yargı Erki Başkanı Muhsin Ejei’nin tavsiyesi üzerine İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in ülkede Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösterilerde tutuklanan binlerce gösterici hakkında af kararı verdiğini duyurdu. Hamaney’in verdiği af kararından tam olarak kaç göstericinin yararlanabileceği açıklanmazken, söz konusu karar ile binlerce göstericinin serbest kalacağı belirtildi. Hamaney’in göstericiler için aldığı af kararından, Mahsa Amini gösterilerinde tutuklanan ve haklarında “casusluk, kasten adam öldürme ve yaralama, kamu malına zarar verme ve kundaklama, muharebe ve yeryüzünde bozgunculuk çıkartma” suçlamaları olmayan kişilerin yararlanabileceği aktarıldı.


Ayrıca af kararında, kronik rahatsızlığı olanlar, çocuğuna bakmak zorunda olan kadınlar, yaşı 60’ın üzerinde olan kadın ve yine yaşı 70’in üzerinde olan erkekler ile mahkemenin ceza olarak verdiği kefaleti ödeyemeyenlerin serbest bırakılacağı ve cezalarında indirime gidileceği açıklandı. Alınan kapsamlı af kararında, Mahsa Amini gösterilerinde idam cezası alan kişiler hakkında af veya cezalarında indirim yapılıp yapılmayacağı konusuna değinilmedi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Halkın sesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun gariban için çok güzel olacak inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar