Türkiye'deki depremler Grönland'da da hissedildi

Danimarka Jeoloji Enstitüsü, Türkiye'deki depremlerin yol açtığı sarsıntıların çok şiddetli olduğunu, Danimarka ve Grönland'da da sismik kayıtlara geçtiğini bildirdi.

GİRİŞ 06.02.2023 14:50 GÜNCELLEME 07.02.2023 08:04
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6; Gaziantep'te de 6,4 ile 6,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bölgede 6 büyüklüğüne kadar da yüzlerce artçı gerçekleşti. Sarsıntılar Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Kıbrıs adası, Irak, Mısır ve Lübnan'da hissedildi ve yıkıma yol açtı.

DEPREMLER GRÖNLAND'DA DA HİSSEDİLDİ

Danimarka Jeoloji Enstitüsü de Türkiye'deki depremin yol açtığı sarsıntıların Grönland'da sismik kayıtlara geçtiğini bildirdi.

Türkiye'deki depremlerin çok şiddetli olduğunu kaydeden enstitü, sarsıntıların Danimarka ve Grönland'daki sismograflardan dahi ölçüldüğünü kaydetti.

Sismolog Tine Larsen, AFP'ye verdiği demeçte, "Depremden gelen dalgalar, sarsıntı başladıktan yaklaşık beş dakika sonra Danimarka'nın Bornholm adasındaki sismografa ulaştı. Sarsıntı, depremden 8 dakika sonra da Grönland'ın doğu kıyısına ulaştı ve Grönland'ın tamamına yayıldı" dedi.

Öğleden sonraki 7,6'lık depremin de sismograflar tarafından kaydedildiğini belirten Larsen, "Danimarka ve Grönland'da hem depremleri hem de çok sayıda artçı sarsıntıyı kaydettik" diye ekledi.

Kuzey Kutbu ile Kuzey Atlantik Okyanusu arasında yer alan Danimarka'ya bağlı dünyanın en büyük adası Grönland ile Türkiye arasındaki mesafe yaklaşık 5525 km.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 35
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Gezegenler oluyor .artı allahın emri
    Cevapla
  • Fatih Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyinlerinizi yıkmayın. HAARP projesi safsatadan ibaret. Amerika'nın kendini ilahlaştırma projesi olarak maillere düştü. Yıllardır dolaşıyor ortalıkta projeye ait detaylar. 1100 lü yıllarda yani 900 yıl önce bölgede yaşanan depremde 40.000 kişi ölmüş. O zamanda mı depremi amerika yaptı. Aciz zeusu da bu kafa tanrılaştırdı.
    Cevapla
  • Memiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı deprem araştırmacılarının bir tespitini dinlemiştim.Yapay depremi nasın anlıyorsunuz sorusuna.Depremler paralel şekilde ardışık devam ediyorsa bu deprem yapaydır.Doğal deprem yatay değil etrafına etki eder diyordu.Bu depremi bu işle uğraşan araştırmacılar inceleyecektir.Bakalım ne çıkacak...
    Cevapla
  • Kirṣehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence abd bu depremi bilincli yaptirdi nedenmi cünkü hep dogu sinir illerimizde oldu türkiyenin tamda petrol gaz boldugu zamana getirdiler bakin deprem olan bölgeler ve ülkeler türkiyenin kontrolündeki yerler hic bir hiristiyan ülkede hissedilmedi sürüye irak libanon kibris türk tarafi rumlarda yok misir dikkat edin israilde yok neden acaba istanbuldaki abd savaṣgemisi ne maksatla orda ve yakin zamanda istanbuldada deprem olursa ṣaṣirmayin
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir doktora görünün durumunuz iyi değil.
    Cevapla
  • Osman45 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen git beyin doktoruna bir görün yada ruh hastanesine git düsuncelerin mantiksiz
    Cevapla
  • Fatih Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Fay hattı olmayan yerde deprem olmaz. Hani derler ya ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
    Cevapla
  • şaban yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    deprem değil resmen kurgu bu işin içinde bi iş var. Allahu alem
    Cevapla
  • Fatih Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem doğal bir gerçek bilim kurguyu sizler üretiyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe