Kuveyt'ten anlamlı destek: Kutlamalar iptal edildi, Türkiye'ye acil yardım gönderilecek

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf, Türkiye’deki deprem nedeniyle, ülkede kendisi adına düzenlenen şampiyonanın tüm gösterilerini iptal ederek acil yardım gönderilmesi emri verdi.

Kuveyt'ten anlamlı destek: Kutlamalar iptal edildi, Türkiye'ye acil yardım gönderilecek
Kuveyt'ten anlamlı destek: Kutlamalar iptal edildi, Türkiye'ye acil yardım gönderilecek
GİRİŞ 06.02.2023 22:08 GÜNCELLEME 06.02.2023 22:08
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'deki afetzedeler için yardım ve destek açıklamaları yaptı.

Katar Kızılayı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenenler için acil yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Kurumun yardım elini uzatmak için Türkiye'deki temsilciliğiyle koordineli şekilde çalıştığı kaydedilen açıklamada, hayırseverlere, "Türkiye'deki depremin etkilerini hafifletme, arama-kurtarma çalışmalarına katkıda bulunma, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım edilmesi kapsamında Katar Kızılayının çalışmalarını destekleme" çağrısı yapıldı.

Kahramanmaraş depremi sonrası 7 günlük milli yas ilan edildiKahramanmaraş depremi sonrası 7 günlük milli yas ilan edildi

Peş peşe 7.7 ve 7.6'lık büyüklüğünde iki deprem: Vefat sayısında son durum!Peş peşe 7.7 ve 7.6'lık büyüklüğünde iki deprem: Vefat sayısında son durum!

Dünya liderlerinden Başkan Erdoğan'a telefon!Dünya liderlerinden Başkan Erdoğan'a telefon!

BAE DESTEK İÇİN SAHRA HASTANESİ KURUYOR

BAE resmi ajansı WAM'dan yapılan açıklamada da BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın talimatları doğrultusunda depremzedelere destek için bir sahra hastanesi kurulacağı kaydedildi.

Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere kurtarma ekipleri ve acil yardım malzemesi gönderildiği aktarılan açıklamada, destek faaliyetlerinin bu ülkelerle ilişkiler ve BAE'nin afetzedelere destek olma rolü çerçevesinde gerçekleştiği belirtildi.

KUVEYT'TE ŞAMPİYONANIN FİNAL KUTLAMASI İPTAL EDİLDİ

Kuveyt resmi ajansı KUNA'da yer alan habere göre ise Emir Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, büyük yıkıma yol açan depremden etkilenen Türkiye ve Suriye'yle dayanışma için ülkede kendisi adına düzenlenen şampiyonanın final kutlamalarını iptal etti.

Kuveyt Uluslararası Hayır Kurumu Genel Müdürü Bedr es-Samid de Türkiye'nin güney kesimi ve Suriye'nin kuzeyindeki depremzedeler için acil yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Uluslararası Hayır Kurumu olarak depremin yaşandığı ilk anlardan itibaren Türkiye'deki yetkililerle iletişime geçerek acil temel ihtiyaçlara yönelik bilgi almaya çalıştıklarını aktaran Samid, depremin vurduğu bölgelerde ağır kış koşulları sebebiyle insani durumun aciliyetine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü Türkiye elbet uzatılan yardım ellerini boş bırakmayacaktır. İSLAM kardeşliğini gösterbilen bütün kardeş ülkere teşekkür ediyoruz. Ayrıca desteğini esirgemeyen diğer batılı ülkerede teşekkür ediyoruz...
    Cevapla
  • YKC 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milleti ve devleti bu yardımlarınızı unutmayacaktır.
    Cevapla
  • Acpooice 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki de olnası gereken buydu, İslam'da yardımlaşma... Ama bir musibet bin nasihatten iyidir. Bir olmanın zamanı
    Cevapla
  • Vanlı erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkem güçlü maşallah dünya hayran be ülkemize Rabbim korusun ülkemize Maşallah
    Cevapla
  • Vanlı erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan ilk elini uzatan ülke Allah razı olsun yanı başımızda İran yardım ettigini duyan varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!