DSÖ'den Türkiye açıklaması: 3'üncü seviye acil duruma geçildi

DSÖ, Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan "3. Seviye Acil Durum" ilan etti.

GİRİŞ 08.02.2023 10:52 GÜNCELLEME 08.02.2023 13:08
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, dün DSÖ’nün Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan ‘3. Seviye Acil Durum’ ilan ettiklerini duyurdu.

EN YÜKSEK ACİL DURUM

DSÖ’nün 3. Seviye Acil Durumu, en yüksek acil durum olarak değerlendiriliyor ve DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına geliyor.  DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge, dün gerçekleşen DSÖ Yönetim Kurulu’na Türkiye ve Suriye depremi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldığını vurgulayarak 3. Seviye Acil Durum ilan edildiğini belirtti. Dr. Kluge, açıklamasında "Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep'teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdir ve takdirle karşılıyorum" dedi.

DSÖ öngörüsünü açıkladı: Türkiye'deki depremde kaç kişi vefat edebilir?DSÖ öngörüsünü açıkladı: Türkiye'deki depremde kaç kişi vefat edebilir?

TÜRK YETKİLİLERE TEBRİK

Kluge, DSÖ Avrupa’nın ekiplerinin Gaziantep, Anlara ve İstanbul’da faaliyet gösterdiğini belirterek “Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren Üye Devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

7,7'lik Maraş depremi, SSCB'nin yaptığı en büyük nükleer patlama testine eşdeğer7,7'lik Maraş depremi, SSCB'nin yaptığı en büyük nükleer patlama testine eşdeğer

KAYNAK: DHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 56
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşeallah seçilecek reis,,,o türk milletinin babası,,allah başımızdan eksik etmesin,,ömrü uzun olsun
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    O bu milletin babası değil, büyüğüdür. Bu zamana kadar siyasette ne babalar, analar bacılar gördük. Hiçbirinden fayda görmedik. Ama aynı inancı paylaşıp aynı peygambere ümmet, aynı Yaradan'a kul olduğumuz bu büyüğümüz ile her yönden refaha ulaşıyoruz. Bu günkü sıkıntıda bile insanlarımız biliyor ki Allah'ın (CC) izniyle bu devlet ve millet bu liderin idaresinde elele verip bu felakettende en az zararla feraha çıkacaktır. O büyük bir şahsiyettir ama kimseye babalık yapmamaktadır.
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    la bi uzak durun bizden...her iyi niyetli görünen çabanızın altından habis planlar çıkıyor
    Cevapla
  • Halid Bin Velid 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı'da ve Arap yarımadasında deprem bekleniyor mu ? Uzmanlar fay hattı izlemeye almaları gerekmektedir. 08.02.2023 17:41 7,65
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    1999 depreminde depremzedelere ilk ulaşan Sağlık bakanı MHP MİLLET VEKİL osman durmuştu bunu da unutmayın karalarken gerçekleri de yazın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    reis sen olmasaydın vah bu milletin haline, seçilemezsen yine vah bu milletin haline
    Cevapla
  • Kaloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu