Papa'dan Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için dayanışma çağrısı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'deki mağdurlar için dayanışma çağrısında bulundu.

Papa'dan Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için dayanışma çağrısı
Papa'dan Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için dayanışma çağrısı
GİRİŞ 08.02.2023 16:25 GÜNCELLEME 08.02.2023 16:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Vatikan'da çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumunda Papa, Türkiye’de yaşanan ve Suriye dahil geniş alanda etkili olan deprem felaketine değindi.

Papa Franciscus, "Şu anda düşüncelerim, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan deprem felaketinden ciddi şekilde etkilenen Türkiye ve Suriye halklarıyla beraber. Onlar için güçlü duygularla dua ediyorum. Bu yıkıcı felaketten muzdarip olan herkese ve bu halklara yakınlığımı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Herkesi bu felaket karşısında deprem bölgeleriyle dayanışma göstermeye davet eden Papa, "Bu kardeşlerimizin, bu trajedi karşısında ilerleyebilmeleri için birlikte dua edelim" dedi.

Papa ayrıca olumsuz hava koşulları ile yollardaki ciddi hasarlar gibi güçlüklerle karşılaşan ve bu zor koşullarda hayat kurtarmaya çalışan yardım görevlilerine teşekkür ederken onlar için de dua edilmesini istedi.

Papa, Ukrayna'da devam eden savaşı da unutmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Fikir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey papa deprem neden oldu k o küçük canlar enkaz altında kalırken içindeki acımasız ruh seytanlasti mi
    Cevapla
  • Fikir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey ruh içindeki o kötülüğü parcala
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası