ABD Donanması'na bağlı USS George HW Bush uçak gemisi Türkiye’ye doğru yola çıktı

Deprem felaketinin ardından Türkiye’nin ek destek taleplerini karşılamak için Akdeniz’deki USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’ye doğru hareket ettiği öğrenildi.

ABD Donanması'na bağlı USS George HW Bush uçak gemisi Türkiye’ye doğru yola çıktı
ABD Donanması'na bağlı USS George HW Bush uçak gemisi Türkiye’ye doğru yola çıktı
GİRİŞ 09.02.2023 09:33 GÜNCELLEME 09.02.2023 09:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, deprem felaketinin ardından Türkiye’nin muhtemel ek destek taleplerini karşılamak için Akdeniz’deki USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’ye doğru hareket ettiğini ifade etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketinin ardından ABD, Türkiye’ye desteğini sürdürüyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye'de meydana gelen ölümcül depremlerin korkunç etkisini hepimiz büyük bir üzüntüyle izliyoruz” ifadelerini kullanarak, Türkiye ve Suriye’de depremler nedeniyle hayatını kaybedenler için taziyelerini sundu. ABD Dışişleri Bakanı Lloyd Austin’in geçtiğimiz pazartesi günü Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda görüştüğünü ifade eden Ryder, Bakan Austin’in görüşmede Bakan Akar’a Türkiye’ye ABD’nin desteğini sunduğunu ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre ABD’nin destek vermeye devam edeceğine dair söz verdiğini söyledi. Türkiye’nin çağrısı üzerine dün İncirlik Hava Üssü'ndeki ABD güçlerinin ilk yardım ekiplerini depremden etkilenen bölgelere taşımaya başladığını açıklayan Ryder, ABD'den Türkiye'ye 2 sivil kentsel arama ve kurtarma ekibi nakledildiğini aktardı.

"MÜTTEFİKİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı’nın (EUCOM) USAID afet yardım ekibine destek vermek üzere bir takım gönderdiğini belirten Ryder, söz konusu ekibin de yarın Türkiye’de olmasının beklendiğini açıkladı. EUCOM’un Türkiye’den gelecek yeni destek taleplerine hızla yanıt vermek için aktif olarak çalıştığını ifade eden Ryder, “Tekrar taziyelerimizi sunuyoruz ve müttefikimiz Türkiye'nin bu korkunç felaketten kurtulmaya çalışırken yanında olacağız” dedi.


Ryder ayrıca, Akdeniz’deki USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’nin muhtemel ek destek taleplerini karşılamak için Türkiye'ye doğru ilerlediğini belirterek, Türkiye’nin yardım taleplerine en hızlı şekilde yanıt vermek üzere hazırlandıklarını aktardı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu hayreylesin.abd uçak gemisi hayra alamet değil.kesinlikle bir işgal planı bu.cok uyanık olunmalı.
    Cevapla
  • Depemzede 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerin dibine batsin yardimlari..
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    bu lgbt lilerin başka gemileri yokmuymuş asla iyi niyet yok seçimler yakın kaos oluşturup müdahale etmek için bekleyecekler aslada ordan gitmez sürekli çıban olacaklar içimizdeki hainleri rahatça besleyip büyüteceklerdir nolur devletimiz gaflete düşmesin kim olursan ol gel felsefesinin vakti ve zamanı değil bütün alçaklar bu zayıf anımızdan faydalanmak iç.in harekete geçmiş durumda bu gemi truva atından başka bir şey değildir
    Cevapla
  • İSMAİL TURGAY 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpek balığının sahillerimize girişine engel olunmalı. Darbe manevra kabiliyeti konusunda yetişmiş bir ordu var o gemide!..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Kesinlikle Kesinlikle yardım istemiyoz, ülke topraklarına alınmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin